Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesul zig-zagului, calea spre succesul in afaceri

de Alexandra Popescu 21 Mai. 2014 2447
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile sunt cele care te ridica, dar si care de doboara. Acestea iti pot asigura succesul, dar te pot duce catre esec foarte usor, fara sa iti dai seama. Multi dintre antreprenorii si inventatorii mari admit faptul ca au si esuat din anumite puncte de vedere, insa esecul este o parte esentiala in lumea afacerilor si in viata de zi cu zi. Insa, multe dintre companii sunt slab echipate pentru a esua in mod eficient, acesta ducandu-l la cel total.

Richard Christensen, antreprenor si autor al The Zig Zag Principle, sustine ca foloseste analogia de schi pentru a-i invata pe antreprenori sa faca diversiuni deliberate pe drumul spre atingerea succesului, pentru a evita un esec catastrofal care poate ii poate afecta fianciar si personal. Aceasta analogie o defineste intr-un fel unic: cand acestia schiaza, ei nu isi iau schiurile si le trimit direct in josul muntelui pentru ca isi vor rupe gatul.
 
Este o abordare diferita de ceea ce se invata in scoli. Incetinirea si modificarea cursului inainte sa iti distrugi drumul este calea spre succes. Acest proces se numeste zig-zag si este un proces care te asigura ca, daca ideile tale vor esua, atunci o vor face eficient. 
 
In continuare iti prezentam cateva sfaturi pentru a face un zig-zag drumului catre succes.
 
1. Pentru inceput, gandeste profitabil. Incepe noi societati prin drumul spre profitabilitate, gandeste-te care este cel mai rapid drum prin care o poti obtine si actioneaza, chiar daca te abati de la obiective. Christensen spune ca el a co-fondat 32 de asociatii, dintre care 11 au dat faliment, iar celelalte 13 au avut succes, dovedind ca 13 este un numar norocos. Toate acestea le-a infiintat cu pana la 10.000 de dolari, de unde a scos milioane de dolari, transformandu-le, pe cele ramase, in succes. Cand vine vorba de o noua afacere sau de un nou proiect, antreprenorul spune ca trebuie sa dedici 65% din capitalul pe care il detii unitatii de profitabilitate, 25% resurselor, incluzand si personalul, iar 10% catre scara.
 
2. Transforma esecul in eficienta. In caz ca afacerea nu si-a atins profitabilitatea in intervalul de timp determinat, care este de aproximativ 3 luni, in functie de fiecare companie, atunci acesta se numeste eficient. Cei care transforma esecul in catastrofa sunt cei care se dedica aceleiasi idei, care tot nu da roade, 5-10 ani, epuizand toate resursele, tot capitalul, totul fiind la pamant si nemaiputand face nimic pentru ca nu mai au cu ce.
 
3. Concentreaza-te pe obiective. Christensen are o strategie foarte interesanta in afaceri. Dupa ce atinge profitabilitate, adica primul zig, acesta isi ia asociatii pentru urmatorul zag, alocandu-le lor cele 65 de procente, echipei si resurselor, cei 25% merg catre scara (expansiune sau franciza), iar cei 10% ii revin profitabilitatii. Toate acestea se rotesc constant in functie de rezultate.
 
4. Incetineste. Cei care urmeaza zig-zagul pot sa isi atinga scopul intr-un interval de timp mai indelungat. Acestia nu trebuie sa se sperie ca dureaza mai mult, ci trebuie sa isi seteze scopuri clare cu privire la toate componentele, iar pe viitor pot avea o surpriza placuta, crescand eficient, cu succes si avand o durata de viata mai mare.
 


Tags: afaceriafaceri de succesantreprenoridrumul spre succesprocesul zig-zag

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]