Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Propriul meu plan de afaceri - Analiza pietei si a concurentei
Planul de afaceri reprezinta un instrument de management al afacerii, de planificare si de comunicare. Planul de afaceri este utilizat in situatiile in care abia demaram o afacere, cand incercam sa o dezvoltam, cand incercam sa obtinem finantare sau investitii financiare din partea unui "inger". Planurile de afaceri ne ajuta sa ne auto-disciplinam si sa ne organizam gandurile, actiunile, aspiratiile si motivatiile pentru succes alaturi de afacerile noastre.
Planul de afaceri trebuie sa puna mare accent pe toate aspectele decisive pentru succesul unei afaceri. Incepand cu echipa de management si terminand cu previziunile financiare, toate detaliile conteaza pentru un anumit profil de cititor.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Una dintre cele mai importante sectiuni din cadrul unui plan de afaceri este cel al analizei pietei. Analiza pietei reprezinta sectiunea care ne ajuta si pe noi, ca antreprenori, si pe cititorii planului nostru de afaceri, sa intelegem cum este organizata piata pe care ne dezvoltam afacerile.
Trebuie sa cunoastem aspecte precum: Cine sunt consumatorii nostri ideali? Ce anume ii motiveaza pe acestia sa cumpere? Cum ne vom pozitiona pe piata produsele sau serviciile? Care sunt pragurile limite de preturi pe care le putem practica? Care sunt avantajele si dezavantajele noastre raportate la situatia pietei pe care ne vom dezvolta afacerile?
O alta sectiune importanta din cadrul unui plan de afaceri eficient este si cea a analizei concurentei. Este vital sa stiti cine va sunt concurentii din mediul de afaceri, ce situatie detin, ce produse si servicii ofera, ce preturi practica, ce beneficii ofera, ce avantaje si dezavantaje detin in raport cu afacerile dvs, cum aveti de gand sa le tineti piept si sa incercati sa castigati monopol pe piata pe care o impartiti impreuna cu acestia.
Per total, planul de afaceri trebuie intocmit pentru a ne dezvolta orizonturile, pentru a ne oferi o perspectiva mai larga asupra situatiei in care ne aflam alaturi de afacerile noastre, pentru a ne oferi o imagine care sa ne arate cel mai scurt drum catre succes.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit