Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Protectia melcilor de ferma impotriva pradatorilor si bolilor
O serie intreaga de pradatori ataca melcii si ouale depuse si pot aduce o afacere in pragul falimentului. De aceea este vital ca antreprenorii implicati in aceste afaceri sa isi ia masurile de precautie pentru a preveni accesul pradatorilor la melci. Va prezentam mai jos o serie de pradatori fata de care trebuie sa va protejati productia de melci.
1. Pasarile: graurii, corbii, ulii, ciorile, mierele, pitigoii, ratele, curcanii si alte pasari ataca melcii si puietul. Pentru a combate accesul acestora trebuie imprejmuit terenul si acoperit cu plasa.Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
2. Sobolani si soareci. De asemenea, terenul trebuie imprejmuit cu table galvanizata sau plastic. Tabla galvanizata este preferata de fermieri, fiind mai rezistenta. De asemenea, pentru a se evita saparea de santuri de catre pradatori, gardul din tabla trebuie infipt in pamant la minim 50 de cm adancime.
3. Broaste, serpi, soparle.
4. Cartita. Aceasta nu se hraneste cu melci, dar sapandu-si tunelurile disturba habitatul melcilor si depunerea de oua.
5. Nevastuiti, arici. Imprejmuirea cu gard din plastic dur ii va tine la distanta si este mai putin costisitoare.
6. Gandaci si larve care se hranesc cu melci si cu ouale lor. Le puteti combate prin masurile de dezinfectare a terenului inainte de aducerea melcilor.
7. Furnicile. Acestea pot fi indepartate prin cultivarea mentei in cadrul spatiului de depozitare a melcilor. Furnicile sunt alungate si de aroma de eucalypt sau de otet. De asemenea, este recomandat sa preveniti accesul acestora la spatiul destinat melcilor prin folosirea insecticidelor in apropiere.
Protectia impotriva pradatorilor si a bolilor se face, in primul rand, prin asigurarea curateniei in mod permanent, indepartarea resturilor de mancare, prin schimbarea regulata a recipientelor de apa.
Atunci cand densitatea melcilor este prea mare pe terenul pus la dispozitia lor se maresc sansele bolilor de a se propaga in randul acestora. Cele mai intalnite bacterii in randul melcilor sunt Pseudomonas aeruginosa si Staphylococcus aureus.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit