Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rebranding pentru afaceri profitabile timp indelungat

de Maria Nicutar 16 Iul. 2011 3523
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice afacere, cat de mica sau de mare ar fi, de orice succes s-ar bucura, are loc de imbunatatiri. Schimbarea este singurul lucru care tine o afacere pe piata si ea trebuie facuta cu multa precautie si inteligenta. Fie ca scopul antreprenorilor este de a atrage un nivel mai mare de clienti pentru afacerea lor sau de a se extinde si pe o alta nisa, o strategie de succes este cea de rebranding.

Brand-ul unei afaceri este mai mult decat un logo sau un slogan bun, este modul in care afacerea ca tot unitar este perceputa de audienta, este reputatia si imaginea ei in context global.

Rebranding-ul se face in primul rand cu ajutorul clientilor afacerii. Intrebati-i cum puteti sa va imbunatatiti afacerea, in ce directii sa lucrati si ce solutii sa le oferiti pentru problemele lor. Intotdeauna trebuie sa sustineti obtinerea feedback-ului din partea clientilor si angajatilor. Acestia sunt persoanele care au contact constant cu afacerea dvs si stiu cel mai bine punctele slabe si cele forte ale acesteia.

Aflati ce motiveaza clientii sa va cumpere produsele si ce calitati specifice ii atrag cel mai mult si ii determine sa ignore competitia dvs. Rezultatele reprezinta baza strategiilor de rebranding.

Este esential de retinut ca o campanie de rebranding trebuie sa aiba in centrul sau strategii de reinnoire a bazei de clienti. Cu alte cuvinte trebuie sa gasiti metode prin care sa castigati un nou set de consumatori astfel incat nivelul vanzarilor sa se mareasca in directii variate.

Cu toate acestea, nu va neglijati clientii vechi, cei loiali companiei dvs. Acestia sunt cei care va tin afacerea in picioare si de pe urma carora castigati publicitate pozitiva cu ajutorul marketing-ului Word-Of-Mouth (marketing „din-gura-in-gura”). Aceasta metoda de a va promova afacerea nu va costa nimic si isi dovedeste eficienta foarte pregnant.

Rebranding-ul se face incepand de la cele mai simple elemente ale unei afaceri pana la cele mai complexe. Nu doar strategiile de marketing si advertising trebuie reinnoite, ci puteti sa lucrati si la un nou logo, un nou slogan, o misiune mai cuprinzatoare si cu un impact mai puternic.

Nu uitati ca prin rebranding va reganditi intreaga afacere si trebuie sa pastrati o coeziune si o uniformitate fidela intre toate elementele si fatetele afacerii dvs, pentru a va recreea in sincronizare perfecta pentru un rezultat profitabil.




Tags: rebrandingrebranding afacereafacerebrandmarketingadvertising

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Afacere online. Interfata grafica si sigla

de Idei de afaceri
11 Apr 2023
Pentru realizarea unei sigle vei avea nevoie de un grafician care sa inteleaga ideea ta de afacere, dar si imaginea pe care vrei sa o promovezi la...

Afaceri pe Amazon. Strategie si investitie in brand

de Idei de afaceri
17 Oct 2023
Amazon, initial un magazin de vandut carti, este acum cea mai importanta afacere online a lumii, atat ca valoare bursiera, cat si ca venituri –...

Afaceri handmade. Ustensilele necesare pentru o afacere cu cosmetice

de Idei de afaceri
18 Oct 2023
Daca sunteti pasionati de zona de skincare puteti opta pentru o afacere cu cosmetice handmade. In prezent, produsele naturale sunt la mare cautare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]