Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli noi pentru transportul de marfuri intre UK si UE

de Florin Amariei 04 Dec. 2020 2663
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Regatul Unit, asa cum UE a facut deja, anunta ca urmeaza reguli noi pentru transportul de marfuri intre UK si UE. Iata-le!

Noile indrumari sunt destinate transportatorilor si conducatorilor auto comerciali care transporta marfuri intre Marea Britanie (Anglia, Scotia si Tara Galilor) si Uniunea Europeana (UE). Ele va indica ce trebuie sa faceti incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
 
Pentru a putea lucra, toti conducatorii auto din Regatul Unit vor avea in continuare nevoie de un Certificat de Competenta Profesionala (CPC). In timp ce conduc pe teritoriul Uniunii Europene, conducatorii auto vor trebui sa aiba la ei cardul de calificare CPC.
 
Conducatorii auto cu un CPC de sofer din Regatul Unit care lucreaza pentru operatori din Regatul Unit nu trebuie sa ia nicio masura suplimentara referitor la calificari, pentru a se pregati pentru 1 ianuarie 2021. CPC-ul conducatorilor auto din Regatul Unit va continua sa fie valabil pentru conducatorii auto ai tuturor deplasarilor pe care operatorii din Regatul Unit au voie sa le efectueze, fie ca urmare a unui acord cu UE sau in baza permiselor ECMT.
 
In prezent, legislatia britanica permite conducatorilor auto din UE care lucreaza pentru operatori din Regatul Unit sa faca acest lucru cu un CPC de conducator auto emis de un stat membru al UE. Daca acesti conducatori auto doresc sa aiba o certitudine pe termen lung asupra capacitatii lor de a lucra pentru operatori din Regatul Unit, ei trebuie sa-si schimbe CPC-ul de UE cu un CPC de Regatul Unit.
 
Conducatorii auto care detin un CPC britanic, care lucreaza, sau planuiesc sa lucreze pentru o companie din UE (ex: un sofer britanic care lucreaza pentru un operator irlandez sau francez) trebuie sa ia unele masuri. Aceasta pentru ca este posibil ca un CPC pentru conducatorul auto din UK sa nu mai fie recunoscut ca un certificat valabil de catre un angajator din UE incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
 
Conducatorii auto care detin un CPC de conducator auto din UK care lucreaza sau doresc sa lucreze pentru o intreprindere din UE trebuie sa-si schimbe CPC-ul britanic cu un CPC de conducator auto din UE inainte de 1 ianuarie 2021. Solicitati schimbarea unui CPC din Regatul Unit la un organism relevant din Zona Economica Europeana sau UE dintr-o tara (EEA).
 
Conducatorii auto din Regatul Unit ar putea avea nevoie de permisii de imigrare pentru a efectua o calatorie internationala pe teritoriul UE. Se vor publica detalii suplimentare in functie de rezultatul negocierilor dintre Regatul Unit si UE.
 
Cand se vor confirma regulamentele, vor fi disponibile informatii cu privire la felul in care se poate obtine o viza, daca aveti nevoie de una, pentru fiecare tara pe pagina consiliere pentru calatorii.
 
Pentru a calatori spre UE de la 1 ianuarie 2021, conducatorii auto britanici vor avea nevoie de un pasaport britanic de cel putin 6 luni. Conducatorii auto trebuie sa verifice daca trebuie sa-si reinnoiasca pasapoartele.
 
Pana in 1 octombrie 2021, cetatenii din UE, EEA si cei elvetieni, pot intra in Regatul Unit cu un buletin de identitate national sau un pasaport, asa cum fac si acum.
 
De la 1 octombrie 2021, cetatenii din EU, EEA si cei elvetieni vor avea nevoie de un pasaport pentru a calatori in Regatul Unit.
 
Conditiile de mai sus nu se aplica cetatenilor din UE, EEA si celor elvetieni care sunt protejati prin acordurile de retragere, inclusiv cei acoperiti de Regimul de Sedere pentru cei din UE si lucratorii de frontiere. Acestia vor putea sa foloseasca in continuare buletinele lor nationale cel putin pana la 31 decembrie 2025.
 
Transportatorii din Regatul Unit care desfasoara activitati internationale vor continua sa aiba nevoie de un permis relevant de operator.
 
Transportatorilor posesori de o Licenta Comunitara li se va elibera in mod automat un ‘Permis britanic pentru Comunitate’ care o va inlocui, se poate utiliza incepand cu data de 1 ianuarie 2021. Incepand cu 1 ianuarie 2021, in toate circumstantele, trebuie tinuta o copie a noului permis britanic pentru comunitate la bordul tuturor vehiculelor cand se lucreaza in UE.
 
Posesia unui Permis britanic pentru Comunitate nu va garanta neaparat dreptul transportatorilor britanici de face afaceri catre, dinspre sau in interiorul UE. Aceasta va depinde de rezultatul negocierilor dintre Regatul Unit si UE. Aceste indrumari vor fi actualizate imediat cum se vor conveni noile norme.
 
Informatiile complete sunt disponibile in limba romana AICI!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: reguli noitransport rutierbrexittransport de marfuri ukue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Implementarea directivei UE privind raportarea tara cu tara ajuta autoritatile fiscale sa identifice evaziunea fiscala

de Bianca Tila
20 Apr 2023
Implementarea in Romania a Directivei UE privind raportarea tara cu tara reprezinta un pas important catre cresterea transparentei si a...

Schimbul de date in UE, restrictionat din nou

de Florin Amariei
26 Nov 2020
Comisia Europeana planuieste un nou set de revizii pentru schimbul de date in UE, acesta fiind din nou restrictionat. Regulamentul va facilita...

Eurostat: Cetatenii UE, din ce in ce mai precauti cu datele personale

de Florin Amariei
21 Ian 2020
Un nou set de date prezentat de Eurostat arata ca cetatenii UE sunt din ce in ce mai precauti cu datele lor personale. In plus, acestia vor mai multe...

Ocupam locul 3 in UE la cresterea comertului retail

de Ilinca Dobrescu
17 Apr 2014
Suntem pe locul 3 in UE la cresterea comertului retail iar 25% din vanzari s-au facut pe credit, anunta Incont.ro. Dupa o perioada de timp in care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]