Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile angajatilor: Transparenta sau confidentialitate?

de Victor Oancea 17 Mai. 2013 3101
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o intrebare foarte buna. Exista companii in care salariile angajatilor sunt expuse in mod clar, vizibile pentru oricine. Stii ce salariu care colegul tau de birou, seful tau direct si seful sefului. Nu exista niciun fel de secret si lucrurile chiar merg bine.

Exista, in acelasi timp, si companii in care se prefera confidentialitate extrema. Nu stii nimic si nici ceilalti nu stiu nimic despre salariul tau. Si aici exista si pro si contra, numeroase pareri impartite.

Un prim aspect de care tinem cont este faptul ca lucrurile sunt complet relative. Poti considera ca muncesti de doua ori mai mult decat colegul de langa tine, insa realitatea sa fie una diferita.

La fel, poti sa consideri ca muncesti mai mult decat seful tau si lucrurile sa nu stea deloc asa. Si aici apar discutii pentru ca multi dintre noi tind sa se subestimeze sau sa se supraestimeze.

Un angajat mereu agitat si cu zeci de initiative pe minut poate sa para omul cel mai muncitor din birou. Tasteaza rapid si raspunde promt si este mereu pe fuga si are o mie de idei, toate extrem de interesante sau chiar geniale. Dar se prea poate ca respectivul om sa aiba rezultate foarte slabe si tot ce tasteaza sa fie mesaje in cadrul retelelor de socializare.

La fel, poti vedea un angajat mereu tacut, silentios si care pare ca nu face nimic prea important. Si se prea poate sa fie cel care tace si face. Si este foarte dificil sa realizezi ca poate muncesti de zece ori mai putin decat cel de langa tine. Si este posibil sa depui eforturi uriase si cu rezultate execrabile. Iar el sa depuna eforturi mici si cu rezultate exceptionale.

Sunt si astfel de persoane. Noi le numim persoane eficiente, persoane care, cu minim de eforturi, aduc profituri mari in companie. Si, deloc uimitor, acestia sunt oamenii pe care ii vrem in companie si pe care vrem sa ii rasplatim cel mai bine!

Asa ca, la finalul lunii, este bine ca fiecare sa aiba in fata ochilor un singur fluturas de salariu, al sau! Poate decide singur daca este cazul sa munceasca mai eficient sau daca este pe drumul cel bun si este cu adevarat apreciat pentru eforturile sale. Prea putin conteaza cat ia cel de langa tine, cat munceste, ce rezultate detine.

Mult succes si management de top!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: salariiconfidentialitatesalarii confidentialeconfidential salariitransparenta confidentialitate salarii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]