Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi utile pentru fermierii care construiesc un solar de legume

de Camelia Diaconu 30 Apr. 2020 9249
3.93 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legumele romanesti cultivate in solar sunt tot mai cautate pe piata, oamenii fiind din ce in ce mai interesati sa consume alimente proaspete si sanatoase. Solarul de legume este o idee de afacere profitabila, mai ales daca vorbim despre tinerii fermieri care nu dispun de un teren mare pentru a-si cultiva recolta. Investitia intr-un solar cu legume nu este mare, insa profitul poate fi generos.

Iata ce trebuie sa stii despre constructia unui solar


In primul rand este important de stiut de la bun inceput care vor fi plantele cultivate in solar, bugetul disponibil, dar si suprafata pe care se vor intinde legumele. Solul pe care urmeaza sa fie amplasat solarul este un alt element important, daca ai posibilitatea sa alegi, atunci opteaza pentru un teren amplasat intr-un loc in care bate soarele, iar solul este mai fertil. Asadar, ce trebuie sa stii:
 
Tipul de solar de care am nevoie. Solarul trebuie sa indeplineasca obiectivul de baza al fermierului si anume o productie pentru consumul propriu sau una mai mare pentru dezoltarea unui business. Care este suprafata  de care ai nevoie pentru cultivarea plantatiei, dar si inaltimea solarului, in functie de legumele pe care vrei sa le cultivi in interior. Este nevoie de o inaltime de cel putin 2 m. De asemenea, care este forma pe care o va avea solarul tau? O forma curbata sau un acoperis in doua pante?  Cum va arata usa solarului si unde va fi pozitionata. Unde vor fi gurile de aerisire si cum vor arata? Poti opta pentru un sistem de aerisire fie in lateralul solarului, la capete sau pe toata lungimea acestuia.
 
Structura de rezistenta a solarului. In functie de bugetul disponibil poti alege o structura de rezistenta. Lemnul este o solutie avanatajoasa din punct de vedere financiar, dar si rezistenta in timp. O alta solutie poate fi construirea unui solar din tevi PVC, plastic, insa acest material este mai mult recomandat pentru solariile de mici dimensiuni, cele pentru consum propriu. 
 
Exista si structura din teava de poplipropilena, PPR, este mai mult recomandata pentru instalatii, insa este suficient de rezistenta pentru o structura. Varianta cea mai scumpa din punct de vedere finaciar, dar si cea mai rezistenta este structura din teava de otel negalvanizat sau galvanizat. Cele negalvanizate sunt foarte rezistente, insa pot ruginii. Cele galvanizate sunt mai rezistentepe termen lung, dar si mai scumpe.
 
Folia pentru acoperirea solarului.  Folia de acoperire este un alt element extrem de important care trebuie stabilit inca din stadiul de constructie. De regula, folia este confectionata din polietilena si este suficient de rezistenta si capabila sa se adapteze pentru cresterea legumelor. Folia trebuie sa aiba un grad de transparent, diferit in functie de plantatia din interior, tocmai pentru a permite plantelor sa isi realizeze procesul de fotosinteza. De asemenea, folia trebuie sa blocheze pierderile de caldura si sa reziste in fata razelor puternice ale soarelui. Din punct de vedere al grosimii, cea mai comuna forma este cea cuprinsa intre 150 si 200 de microni, 0,15 mm si are o durata de viata de pana la 5 ani.
 


Tags: solar pentru legumeconstructia unui solarsolarcum sa faci un solarlegume in solar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 21 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]