Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul afacerii piscicole. Conditii generale pentru cresterea somnului

Succesul afacerii piscicole. Conditii generale pentru cresterea somnului
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru succesul afacerii piscicole trebuie respectat un plan strict.

Conditii generale

 
- Pastrati igiena in hala de crestere! Fiind un sistem recirculat inchis, riscul aparitiei de boli este ridicat. De aceea se interzice patrunderea persoanelor straine in hala de productie si folosirea de unelte care nu apartin strict sistemului (imprumutate).
 
- Evitati manipularea pestilor, iar atunci cand trebuie sa o faceti, folositi vase si unelte. speciale! De ce? Corpul somnului este lipsit de solzi, deci este mai vulnerabil la atacul unor paraziti, micoze si bacterioze. Pentru aceasta pestele si-a dezvoltat un scut format dintr-un mucus abundent pe toata suprafata corpului, ce trebuie sa fie prezent in permanenta. Din acest motiv se interzice manipularea somnilor la orice varsta cu mana. Pielea noastra este foarte nociva pentru somni deoarece in timpul transpiratiei se depun cantitati mari de sare in palma. Mai mult, se pare ca si pH-ul pielii noastre este foarte periculos. 
 
- Evitati expunerea acestor pesti la lumina! Somnul habiteaza in mod normal in gropi, sub maluri si este un pradator de noapte. Pentru a-i asigura conditiile necesare de crestere, acoperiti cu scanduri din lemn bazinele, lasand doar mici fante pentru aerisire.
 
- Respectati modul de hrana al somnilor prin amplasarea hranitoarelor in locuri intunecose. Intunericul are si rolul de a impiedica canibalismul frecvent intalnit la somni, mai ales la tineret. Nu oferiti somnilor ca hrana decat furaje granulate, desi acestia accepta aproape orice! In caz contrar, se perturba ritmul de crestere si, in plus, se depreciaza calitatea apei.
 
- Densitatea de populare trebuie sa fie mare, pentru a crea competitie la mancare. S-a constatat ca aportul de hrana creste semnificativ in bazinele cu densitati mai mari. Un aport sporit de furaj duce la un ritm crescut de crestere, deci la o scurtare a timpului de atingere a dimensiunii de comercializare. Asigurati-va ca furajul folosit este proaspat, fara urme de mucegai.
 
- Aveti in vedere functionarea impecabila a instalatiei de sterilizare a apei cu UV! Pentru aceasta este necesar ca lampile sa fie schimbate periodic, la cel putin 10 luni. Aceasta masura de precautie este foarte importanta deoarece somnul este destul de sensibil in primele faze de crestere.
 
- Mentineti constant nivelul concentratiei de oxigen dizolvat din apa. Acesta trebuie sa fie in permanenta cu peste 3,5 mg/1 mai ridicat la puiet.
 
- Schimbati apa din bazine o data la 2 ore! Cresterea somnului impune o rata de recirculare a apei de minimum 0,5 ori/ora.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ferma piscicolasomnpesteafacere cu pesticresterea somnului

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]