Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul afacerii piscicole. Conditii generale pentru cresterea somnului

de Idei de afaceri 15 Apr. 2024 423
Succesul afacerii piscicole. Conditii generale pentru cresterea somnului
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru succesul afacerii piscicole trebuie respectat un plan strict.

Conditii generale

 
- Pastrati igiena in hala de crestere! Fiind un sistem recirculat inchis, riscul aparitiei de boli este ridicat. De aceea se interzice patrunderea persoanelor straine in hala de productie si folosirea de unelte care nu apartin strict sistemului (imprumutate).
 
- Evitati manipularea pestilor, iar atunci cand trebuie sa o faceti, folositi vase si unelte. speciale! De ce? Corpul somnului este lipsit de solzi, deci este mai vulnerabil la atacul unor paraziti, micoze si bacterioze. Pentru aceasta pestele si-a dezvoltat un scut format dintr-un mucus abundent pe toata suprafata corpului, ce trebuie sa fie prezent in permanenta. Din acest motiv se interzice manipularea somnilor la orice varsta cu mana. Pielea noastra este foarte nociva pentru somni deoarece in timpul transpiratiei se depun cantitati mari de sare in palma. Mai mult, se pare ca si pH-ul pielii noastre este foarte periculos. 
 
- Evitati expunerea acestor pesti la lumina! Somnul habiteaza in mod normal in gropi, sub maluri si este un pradator de noapte. Pentru a-i asigura conditiile necesare de crestere, acoperiti cu scanduri din lemn bazinele, lasand doar mici fante pentru aerisire.
 
- Respectati modul de hrana al somnilor prin amplasarea hranitoarelor in locuri intunecose. Intunericul are si rolul de a impiedica canibalismul frecvent intalnit la somni, mai ales la tineret. Nu oferiti somnilor ca hrana decat furaje granulate, desi acestia accepta aproape orice! In caz contrar, se perturba ritmul de crestere si, in plus, se depreciaza calitatea apei.
 
- Densitatea de populare trebuie sa fie mare, pentru a crea competitie la mancare. S-a constatat ca aportul de hrana creste semnificativ in bazinele cu densitati mai mari. Un aport sporit de furaj duce la un ritm crescut de crestere, deci la o scurtare a timpului de atingere a dimensiunii de comercializare. Asigurati-va ca furajul folosit este proaspat, fara urme de mucegai.
 
- Aveti in vedere functionarea impecabila a instalatiei de sterilizare a apei cu UV! Pentru aceasta este necesar ca lampile sa fie schimbate periodic, la cel putin 10 luni. Aceasta masura de precautie este foarte importanta deoarece somnul este destul de sensibil in primele faze de crestere.
 
- Mentineti constant nivelul concentratiei de oxigen dizolvat din apa. Acesta trebuie sa fie in permanenta cu peste 3,5 mg/1 mai ridicat la puiet.
 
- Schimbati apa din bazine o data la 2 ore! Cresterea somnului impune o rata de recirculare a apei de minimum 0,5 ori/ora.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ferma piscicolasomnpesteafacere cu pesticresterea somnului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Afacerile online din Romania ar pierde peste 7 milioane de dolari intr-o ora fara internet

de Florin Amariei
13 Ian 2020
Dovada ca aproape toata lumea e pe internet sta in faptul ca intr-o singura ora fara acces la mediul virtual afacerile ar avea de pierdut masiv. Cine...

Cum realizezi planul de afaceri pentru o ferma piscicola familiala?

de Marinache Horia Cristian
17 Iul 2015
Stii cat de important este planul de afaceri atat pe parcursul desfasurarii afacerii, pentru obtinerea de fonduri sau pentru utilitatea lui...

Sleep Solution - Solutia impotriva insomniei!

de Victor Oancea
25 Ian 2013
Insomnia reprezinta o problema din ce in ce mai grava si prezenta in viata multor persoane. Nu reusim sa dormim si corpul nostru simte aceasta lipsa,...

Idei de afaceri de succes - Ferma piscicola in pasi mici

de Maria Nicutar
11 Iul 2011
Piata acvaculturii este in continua dezvoltare, iar cererea de pastrav, somn sau salau nu poate fi acoperita decat intr-o proportie foarte mica (mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]