Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnici eficiente de bootstrapping care iti taie din cheltuieli!

de Ilinca Dobrescu 19 Nov. 2013 2598
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii incercam sa evitam acumularea de cheltuieli pentru ca fiecare surplus ne poate pune afacerea in pericol. Si pentru ca nu s-a inventat praful magic care sa ne ajute sa eliminam din facturi, va trebui sa gasim tehnici si modalitati cat mai eficiente care sa ne ajute sa ne tinem sub control fluxul de numerar si nivelul de cheltuieli.

Iata cateva tehnici eficiente de bootstrapping:

1. Inchiriaza un spatiu de birouri sau un birou/atelier impreuna cu un alt co-chirias.
Se poate sa ai nevoie de birou doar 3 zile pe saptamana sau doar 2-3 ore pe zi, pentru intalniri, interview-uri si sedintele lunare.

Inainte sa investesti prea multi bani in chirie, gandeste-te cat de mult timp vei folosi acel spatiu. Poti sa cauti un al om de afaceri care sa aiba nevoi reduse de spatiu si atunci sa puteti colabora pentru ca fiecare sa aiba cat mai mult de castigat.

2. Pro-bono este solutia. Exista juristi si contabili, marketeri si experti HR care isi vor oferi serviciile pro-bono. Lasa-i sa te ajute sa iti cresti afacerea.

3. Lucreaza cu studenti. Studentii sunt dornici sa invete din practica, nu doar din teorie. Vor sa afle cum sa isi foloseasca toate abilitatile si competentele castigate in timpul studiilor si cea mai buna ocazie este sa devina angajati part-time. Asa isi pot continua studiile, pot obtine si cunostinte valoroase si banii pe care si-i doresc.

Pentru tine este un mare avantaj daca ai in firma studenti. Costurile salariale vor fi mai reduse iar cunostintele angajatilor vor fi mereu proaspete. Nu vei mai avea probleme cu angajati care au terminat studiile acum zece ani si, intre timp, nu au mai investit deloc in formarea si perfectionarea lor profesionala.

4. Angajeaza oameni mai putini si mai buni! Decat sa platesti zece salarii pentru zece oameni care fac munca pe care ar putea sa o faca 3 oameni buni, mai bine iesi din afacere. Dovedesti faptul ca nu pui accent pe calitate, ci pe cantitate, adica pe munca multa si de calitate chestionabila.

5. Foloseste instrumentele de lucru pe care le ai la indemana in mod gratuit. Exista numeroase soft-uri pe care le poti folosi pentru a-ti tine contabilitatea firmei. Poti sa folosesti carti online gratuite pentru a invata totul despre vanzari si marketing. Poti sa folosesti diverse variante de aplicatii care sa te ajute sa obtii rezultate mai bune, cu mai putin, sa te organizezi mai eficient si nu numai.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: bootstrappingbootstrapping afaceriafacere de succesafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]