Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toate resursele necesare pentru realizarea unui plan de afaceri!

de Maria Nicutar 05 Iul. 2012 3008
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cat de util ni se pare un plan de afaceri pentru bunul mers al intregului business? Multi antreprenori vor admite faptul ca un plan de afaceri ramane unealta esentiala care le ofera cele mai mari sanse de succes in cadrul oricarei industrii. Planul de afaceri ne ajuta sa ne organizam afacerile, angajatii, partenerii de afaceri si, desigur, pe noi insine!

Iata si sectiunile care nu ar trebui sa lipseasca dintr-un plan de afaceri:

1. Sumar executiv.
In aceasta sectiune a unui plan de afaceri trebuie sa colectati informatiile esentiale referitoare la afacerea dvs, doar acele aspecte vitale. Sumarul executiv se realizeaza la final, dupa ce intregul plan de afaceri este deja pus la punct.

2. Informatii despre industria in care va dezvoltati. Aceasta sectiune dintr-un plan de afaceri va reusi sa colecteze toate detaliile referitoare la situatia industriei in cadrul careia va pozitionati si va dezvoltati. Cine sunt consumatorii, ce doresc, ce preturi se practica, cine sunt cei mai mari concurenti samd.

3. Sectiunea destinata analizarii audientei-tinta. Aici trebuie sa veniti cu cele mai detaliate informatii referitoare la audienta dvs tinta. Veniti cu informatii clare si conturati imaginea perfecta a celui care trebuie sa va fie consumator ideal. Folositi-va de grafice, de analize de piata, de studii de marketing, de focus-grup-uri, de testari de produse samd. Toate va pot fi de folos si va pot oferi informatii pretioase de adaugat in cadrul propriului dvs plan de afaceri.

4. Sectiunea destinata analizarii competitorilor. Competitorii dvs sunt persoanele pe care trebuie sa ramaneti concentrat intotdeauna, fie ca va place sau nu acest lucru. Sa recunoastem ca nu toti suntem facuti sa tragem cu ochiul in tabara adversa sau sa cascam ochii peste gardul vecinului, dar in afaceri vom face tot ce trebuie pentru a ne asigura ca lucrurile merg struna.

5. Echipa de management cu planul de management. Echipa de manageri trebuie sa fie una serioasa, solida, bine pusa la punct. Fiecare manager trebuie sa detina sarcini, responsabilitati si drepturi clare. Fiecare trebuie sa stie ce are de facut, pana cand si cu ce rezultate! Desigur, nu chiar ca la armata.

6. Echipa de marketing cu planul de marketing. La fel ca in cazul managementului unei afaceri, si sectiunea referitoare la marketing este esentiala pentru bunul mers al unei afaceri si trebuie sa contina detalii importante despre oamenii care vor duce la buna indeplinire sarcinile necesare.

7. Totul despre bani. Este extrem de important sa detineti un plan de afaceri care sa puna accentul pe situatia financiara necesara pentru demararea, sustinerea, dezvoltarea unei afaceri. Trebuie sa stiti care este capitalul initial necesar, care este perioada de timp care trebuie sa treaca pana la atingerea pragului de rentabilitate si a celui de profitabilitate si nu numai.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]