Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 5 greseli in proiectarea planului de afaceri
Un plan de afaceri trebuie sa contina toate elementele fara de care un poiect nu poate fi demarat sau administrat in mod corect. Realizarea unui bun plan este vitala atunci cand se doreste colaborarea cu investitori si finantatori si pentru o buna cunoastere a propriei afaceri.
Iata principalele 5 greseli care se comit in procesul de proiectare a planului de afaceri:Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Propriul meu plan de afaceri
1. Prea multa informatie? Intr-adevar, un plan de afaceri trebuie sa fie complet, dar, in acelasi timp trebuie sa ofere informatii esentiale, importante, care sa aduca un plus de informatie pentru persoana caruia il prezentam. Eliminati paginile fara continut si puneti accent pe elementele cheie ale planului care ii ofera densitate si consistenta folositoare.
2. Prea putina atentie acordata competitiei si analizarii ei? Cu alte cuvinte, un investitor vrea sa vada ca v-ati facut temele in cel mai mic detaliu cand vine vorba de concurenta. Va dori sa stie ce anume determina clientii sa cumpere de la concurentii dvs si cum intentionati sa abordati aceasta situatie pentru a castiga clientii in cauza. Va mai avea nevoie de informatii legate de punctele slabe ale concurentilor dvs si modalitatea prin care considerati ca le puteti aduce in favoarea dvs.
3. Nu dati importanta punctelor slabe ale afacerii dvs? Este normal sa nu detineti o afacere perfecta din toate punctele de vedere, dar trebuie sa prezentati cat de punctual se poate, cu ce probleme va confruntati si cum doriti sa procedati pentru a le minimaliza sau elimina.
4. Nu prezentati riscurile si potentialele probleme de viitor? Acestea nu sunt puncte slabe ale afacerii dvs in particular. Trebuie sa le vedeti ca vulnerabilitati normale oricarei afaceri din industria in care activati. Orice antreprenor trebuie sa identifice si sa prevada, acolo unde este posibil, punctele in care este nevoie de o mai mare precautie si strategii pentru eliminarea sau evitarea riscurilor.
5. Planul de afaceri nu este sustinut de date concrete? Faptul ca va proiectati un plan de afaceri fara a-l consolida cu ajutorul informatiilor extrase din sondaje, statistici, focus-grupuri samd, face ca investitorii sa nu aiba incredere in dvs, ca antreprenor, si nici in afacerea pe care o detineti. Intotdeauna trebuie sa aduceti in completarea planului date obiective.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaModel de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit