Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un plan de afaceri corect incepe de la riscuri si esecuri

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri corect devine cel mai puternic aliat al unui antreprenor. El devina mana noastra dreapta, busola care ne ajuta sa gasim drumul catre profituri chiar si cand totul pare sa nu mai aiba niciun sens.

Cu toate acestea, numerosi afaceristi ignora, neglijeaza importanta unui plan de afaceri bine pus la punct. Ce se intampla? Este inevitabil sa apara riscuri si obstacole, probleme si accidente, neplaceri care ne fac viata mai amara.

Si aceste riscuri, probleme, obstacole si accidente sunt inerente oricarei afaceri. Nimeni nu scapa fara ele, nimeni nu va avea ocazia sa duca un drum lin catre succes, sa mearga catre linia rentabilitatii sau catre linia profitabilitatii cu mainile in buzunare si fluierand. Toti ajungem in acest punct mai devreme sau mai tarziu. Ceea ce conteaza cel mai mult este maniera in care vom intrece obstacolele, maniera in care vom evita accidentele si maniera in care ne vom rezolva problemele.

Si, in mod real, primul pas incepe cu procesul de planificare. Alcatuim un plan de afaceri cat mai corect, cat mai detaliat si bine pus la punct. Cooptam specialisti si consultanti, marketeri, advertiseri, avocati si contabili si lista poate continua cu o suita de profesionisti care ne pot ajuta sa prevenim, sa anticipam, sa eliminam, sa evitam, sa rezolvam probleme, obstacole, riscuri si alte neplaceri naturale pentru viata profesionala.

Solutia sta in prelungirea unui plan de afaceri deja existent cu anexele potrivite fiecarui risc, problema, accident posibil samd. Fiecare astfel de zona de risc trebuie sa fie sustinuta de o anexa inclusa in planul de afaceri, anexa care sa vina cu strategiile pe care vom miza pentru a ne mentine afacerile pe directia corecta.

Solutia sta in evitarea cat mai multor probleme si riscuri, in anticiparea lor, in adaptarea la astfel de situatii neplacute si la intrecerea lor in mod strategic. Insa totul este posibil doar prin planificare. Nicio problema nu se va rezolva fara investitii de timp, de energie, de creativitate - din partea initiatorilor afacerilor sustinuti de specialisti, consultanti si experti- si chiar investitii de bani.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriplanul de afaceriplan de afaceri riscuriplan de afaceri probleme

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]