Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 motive pentru care ai nevoie de un plan de afaceri

de Stanciu Ioana 25 Ian. 2021 10365
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un pas important in initierea oricarei afaceri este redactarea unui plan de afaceri. Entuziasmul pentru o noua afacere ii poate impiedica pe multi antreprenori sa omita riscurile, de aceea este bine intotdeauna sa aiba un as in maneca, un plan de rezerva la care sa apeleze atunci cand obiectivele nu au fost indeplinite. Din pacate, in ziua de azi este neglijata existenta unui plan de afaceri corect, eficient si care sa aduca in prim plan aspectele cele mai importante ale unei afaceri de succes.

Fie ca doresti sa obtii finantare nerambursabila sau sa atragi investitii, planul de afaceri este necesar pentru a contura directia cea mai potrivita pentru afacerea ta.

De multe ori se apeleaza la specialisti care sa constituie planurile de afaceri in locul nostru si fara ca noi sa ne implicam in mod concret. Este o greseala esentiala, deoarece ne poate afecta succesul afacerilor detinute in prezent, dar si succesul ideilor de afaceri pe care dorim sa le luam in considerare.

Atentie! Daca nu esti convins de ideea ta de afaceri, atunci nu vei putea convinge pe nimeni altcineva cu privire la aceasta.

De ce un plan de afaceri?

Iata cateva lucruri pentru care este important ca, inainte de a pune in aplicare ideea ta de afacere, sa ai un plan de afaceri:

1. Te ajuta sa identifici posibilitatile de dezvoltare a afacerii si sa te concentrezi asupra lor.

2. Iti ofera un cadru de lucru logic, in interiorul caruia iti poti realiza strategia afacerii pentru urmatorii trei pana la cinci ani, avand un set de repere bine definite.

3. Este baza pentru discutii cu persoanele de suport precum actionarii, bancile, investitorii etc.

4. Vei avea un instrument de control prin intermediul caruia vei putea masura performantele si te vei putea adapta mediului economic.

Din faza in care o idee de proiect se transforma in propunere de proiect – pentru a putea obtine capital investitional – si pana cand afacerea devine operationala, se pot face, de la caz la caz, mai multe studii ale propunerii de afacere, parcurgand cateva etape, de la studiul de oportunitate la cel de pre-fezabilitate si ajungand in final la studiul de fezabilitate a proiectului.

Pentru o afacere care deja opereaza pe piata, existenta unui plan de afaceri demonstreaza celor din jur si mai ales partilor interesate (stakeholderilor) atentia pe care ai acordat-o dezvoltarii afacerii tale, iar pentru o afacere la inceput de drum, planul de afaceri va demonstra ca ti-ai facut temele.

„Propriul meu plan de afaceri“ reprezinta un ghid menit sa te ajute sa pui ordine in afacerile sau in ideile tale de afaceri ce asteapta sa fie puse in aplicare. Pot fi descoperite o varietate de date care vor face lumina in amalgamul de informatii necesare pentru a contura directia cea mai potrivita unei afaceri.



Tags: plan de afaceriafacere de succesafacere profitabilainvestitori

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
27 Nov 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]