Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii Daimler primesc 1.000 de euro drept bonus de pandemie

de Florin Amariei 08 Dec. 2020 1540
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii Daimler primesc 1.000 de euro drept bonus de pandemie, astfel incat sa se acopere o parte din costurile pe care le-a presupus schimbarea stilului de viata.

"Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. In timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut intotdeauna baza pe flexibilitatea si disponibilitatea fortei de munca", a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.
 
Aproximativ 160.000 de angajati din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anuntat marti compania.
 
Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.
 
In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes. Acestia, insa, nu vor primi cei 1.000 de euro drept bonus de pandemie.
 
Din ce in ce mai multe companii incearca sa gaseasca tot felul de metode prin care sa isi pastreze angajatii, sa ii fidelizeze si sa ii motiveze astfel incat acestia sa nu renunte la job in favoarea competitorilor. Desi in ultimii ani au aparut noi metode de motivare a angajatilor, premiile si bonificatiile atat in bani, cat si ”in natura” raman una dintre modalitatile prin care departamentele de HR isi recompenseaza angajatii pentru munca depusa.
 
Bonificatiile au rolul de a creste veniturile si satisfactia unui salariat astfel incat acesta sa aiba in continuare motive sa se dedice muncii pe care o face.
 
Orice persoana angajata primeste un salariu de baza, la care se pot adauga si alte venituri. Astfel, dupa cum spune articolul 160 din Codul Muncii, cand ne referim la salariu, trebuie sa stim ca acesta cuprinde salariul de baza, indemnizatiile pe care le primeste o persoana, sporurile, dar si alte adaosuri. In categoria de “adaosuri” intra premiile si bonusurile pe care le primesc angajatii. Exista anumite categorii ale acestor beneficii extrasalariale care il avantajeaza si pe angajator din punct de vedere fiscal.
 
In practica, angajatorii pot opta pentru acordarea de bonusuri intr-una dintre urmatoarele forme:
  • fara documentarea in scris a acordarii lor;
  • in mod unilateral, prevazand bonusurile in acte interne ce reglementeaza relatiile de munca (spre exemplu, in regulamente interne, politici de remunerare, decizii de bonusare etc.);
  • in contractele colective sau individuale de munca, dupa negocierea bonusurilor.
 
Daca bonusul este acordat de catre angajator fara ca acesta sa fie prevazut in actele sale interne unilaterale ori sa fie inclus in documentele contractuale semnate cu salariatii, de principiu, angajatorul are libertatea de a decide acordarea sau neacordarea bonusului, cu respectarea principiului egalitatii de tratament a tuturor salariatilor din companie. Pentru evitarea oricaror discriminari, angajatorul trebuie sa defineasca criterii clare si verificabile de acordare a bonusurilor, care sa poata justifica acordarea de bonusuri diferite pentru salariatii care presteaza o munca egala sau de valoare egala.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatidaimlerbonus de pandemie1.000 euro daimler

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

McDonald's reduce numarul de angajati

de Bianca Tila
09 Ian 2023
McDonald's are in plan sa reduca numarul de angajati din birouri si sa construiasca mai multe restaurante. Aceste obiective fac parte din strategia...

Ce asteptari au angajatii de la spatiul de lucru in era post-pandemica

de Idei de afaceri
04 Mar 2022
Companiile stiu la ce sa se astepte din partea angajatilor, dar de foarte multe ori nu stiu exact ce asteptari au angajatii de la ele. Spatiul de...

Daimler renunta la actiunile Renault, dar nu si la parteneriat

de Florin Amariei
11 Nov 2021
Daimler, compania care detine Mercedes-Benz, renunta la intreaga sa participatie in cadrul Renault. Parteneriatul dintre companii, insa, ramane...

Tendinte pentru spatiile de lucru: medii de lucru sigure si atractive pentru angajati

de Idei de afaceri
22 Sep 2021
Contextul pe care il traversam a accelerat schimbarile pe care mediul business le intrevedea anterior in privinta modului in care se desfasoara orele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]