Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifra de afaceri pentru servicii, in crestere in 2020

de Florin Amariei 17 Iul. 2020 1330
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ciuda pandemiei, serviciile au cunoscut o crestere in primele cinci luni ale anului 2020.

Institutul National de Statistica (INS) a transmis noi date cu privire la starea economiei si a aratat ca cifra de afaceri pentru serviciile din piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele cinci luni din 2020 cu 3,9% fata de aceeasi perioada din 2020.
 
"In luna mai 2020, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a scazut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 0,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,7%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a scazut, in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 10,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,1%. In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut fata de perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,9%, respectiv cu 3,7%", arata INS.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna mai 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 0,4% ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-5,1%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-2,1%) si din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (-1%). Cresteri au inregistrat activitatile de transporturi (+5,5%) si activitatile de comunicatii (+2,3%).
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 1,7%.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 10,8%, ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din activitatile de transporturi si activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-22,2%, fiecare), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-11,1%) si din activitatile de comunicatii (-1,1%).
 
Activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei au crescut cu 21,5%. Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 9,1%.
 
In primele cinci luni,comparativ cu perioada similara din 2019, in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 3,9%, datorita cresterilor inregistrate de cifra de afaceri din: activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+27,8%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+5,3%) si activitÇŽtile de comunicatii (+1,9%).
 
Scaderi au inregistrat activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere deprograme (-5%) si activitatile de transporturi (-3,9%).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cifra de afaceriserviciiins2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Reconversia profesionala. Ce inseamna si de ce sa optezi pentru o reorientare profesionala

de Bianca Tila
25 Mar 2024
Nevoia de schimbare este normala si hraneste ambitia omului de a captura mai multe informatii. Dupa ani in care ai incercat sa devii cea mai buna...

Porsche isi extinde parteneriatul cu Google. Se va instala Android pe masini

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Porsche va oferi clientilor servicii Google integrate, incepand cu navigatia, comenzile vocale si terminand cu aplicatii compatibile. Prevederile...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]