Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cunosti pe cineva care are cancer? Arata-i cum poate lupta cu cancerul!

de Ioana Raileanu 21 Mar. 2013 3011
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu am avut niciodata cancer, dar lucrez intr-un spital si am observat cresterea numarului de pacienti diagnosticati cu cancer, fiind tot mai multi tineri afectati pe zi ce trece. M-a speriat destul de mult incat am decis sa incep sa imi schimb stilul de viata. Acum mananc mai multe alimente organice si incerc sa fac cat mai multa miscare in fiecare zi. Si rezultatele se vad deja, ma simt mult mai sanatoasa si plina de energie, ne spune Mihaela Cristescu, medic rezident intr-un spital din Bucuresti.

Care este solutia pentru o viata sanatoasa?

Mai mult de jumatate din cazurile de cancer din prezent pot fi prevenite cu ajutorul unor cunostinte care le avem deja. Tutunul, obezitatea si inactivitatea fizica sunt cauzele principale ale aparitiei celor mai multe boli. Cu ajutorul unui nou stil de viata, inclusiv un nou stil in alimentatie, puteti lupta impotriva cancerului si il puteti chiar invinge. Unele alimente pot creste riscul aparitiei celulelor canceroase, in timp ce altele va ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Veti descoperi ca intotdeauna veti detine controlul asupra corpului dumneavoastra, si nu invers. Pentru o viata sanatoasa, corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de energie. Puteti fie sa o utilizati pentru a avea un stil de alimentatie si un corp sanatos, fie pentru a lupta impotriva unei boli bazandu-va pe niste teorii medicale, care in cele din urma iti vor distruge sistemul imunitar. Este propria dvc. alegere!

Facand alegerile corecte, puteti sa va simtiti mai bine in fiecare zi si va puteti mari sansele in lupta cu cancerul. Incercati sa gasiti trucuri care sa va ajute sa obtineti mai usor un stil de viata sanatos, spre exemplu tinand cont de ceea ce mancati si ce beti.

Ce trebuie sa stiti despre cancer?

Cancerul se manifesta la inceput ca o celula umana renegata, asupra caruia corpul a pierdut controlul. Pentru ca, corpul si organele sale sa functioneze eficient, cresterea celulelor trebuie sa fie regulata. Cu toate acestea, din momentul aparitiei celulelor canceroase, acestea continua sa se divida si sa se multiplice in propriul lor ritm.

Celulele canceroase pot aparea in aproape orice celula a corpului, ca urmare a deteriorarii sau a unor defecte din cadrul genelor care ajuta la diviziunea celulara. Ceea ce declanseaza de fapt aceste modificari celulare ramane un mister, dar dieta, stilul de viata, infectiile virale, expunerea la radiatii sau substante chimice nocive, si genele mostenite sunt principalii factori care accelereaza riscul aparitiei cancerului.

Cercetarile spun ca ficatul, organul nostru de detoxifiere, a devenit in mare masura un organ care stocheaza toxinele pe care corpul nostru se afla in imposibilitatea de a le elimina. In plus, exista toate aceste substante chimice toxice care se afla in compozitia sangelui, si care s-a demonstrat ca reprezinta una dintre principalele cauze ale aparitiei celulelor canceroase.

Dar vestea buna este ca oricine decide sa ia masuri, poate preveni aparitia cancerului. Cu totii stim ca, cel mai bun mod de a trata o boala este de a preveni aparitia acesteia in primul rand.

Motivul principal pentru care este importanta prevenirea aparitiei cancerului, este faptul ca de multe ori celulele canceroase se dezvolta in organism cu doua zeci de ani inainte de a fi detectate. In primul rand, stilul de viata este toxic si neadecvat pentru ceea ce are nevoie corpul nostru si astfel multe persoane se imbolnavesc preliminar. Si totusi, este timp suficient pentru a aborda problema, atata timp cat celulele canceroase nu sunt dezvoltate complet, fiind mai usor de controlat.

Deci, ce se poate face in acest caz?

Unul dintre cele mai importante lucruri este de a mentine o dieta vegetariana, de a  reduce consumul de produse semipreparate. Cu toate acestea, nu este garantata prevenirea cancerului, dar ajuta la reducerea riscului aparitiei acestuia.

Iata cateva sugestii care ar trebui sa le luati in considerare:

•    Consumati multe fructe si legume. Dieta are la baza consumul de fructe, legume si alte alimente vegetale, cum ar fi cerealele integrale si fasolea.

•    Reduceti consumul de alimente bogate in grasime. Alimentele bogate in grasime contin mai multe calorii si astfel creste riscul aparitiei obezitatii, si implicit a cancerului.

•    Consumati alcool intr-un mod redus. Riscul aparitiei diferitelor tipuri de cancer creste datorita consumului excesiv de alcool si duratei de timp in care consumati bauturi alcoolice in mod regulat. Dupa consumul de alcool, corpul nostru il transforma in substante toxice numite acetaldehida, ajungand astfel la o stare de mahmureala. De asemenea, acestea pot deteriora ADN-ul celulelor noastre si impiedica regenerarea celulelor deteriorate.
 
•    Mentineti un stil de viata sanatos si activ. Un stil de viata activ va ajuta sa va controlati greutatea si de asemenea ajuta la reducerea riscului aparitiei celulelor canceroase.
 
•    Eliminati consumul de tutun. Evitarea consumului de tutun este una dintre cele mai bune decizii pentru un stil de viata sanatos si o modalitate importanta de prevenire a cancerului. Fumul de tutun contine mai mult de 70 de substante cancerigene, care in momentul inhalarii fumului se raspandesc in plamani si de acolo in restul corpului. Cercetatorii au demonstrat ca aceste substante chimice pot deteriora ADN-ul uman si  pot modifica unele gene importante. Toate acestea duc la declansarea cancerului, deoarece celulele incep sa creasca si sa se inmulteasca.

In concluzie, incearcati sa evitati cat mai mult produsele chimice. Adevarul este ca va fi greu pana va veti obisnui cu noul mod de alimentatie si noul stil de viata, dar, de asemenea, va veti simti mult mai bine si veti avea o stare de spirit mai buna in fiecare zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca substantele chimice din compozitia alimentatiei afecteaza intr-un mod negativ creierul si emotiile dumneavoastra.

Afla cum poti lupta impotriva cancerului si cum il poti invinge prin metode naturiste!
    



Tags: canceralimentelupta cu cancerul

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Scaner pentru alimente, ca sa stii ce mananci

de Marian Curelaru
26 Mai 2014
Un startup israelian se pregateste sa lanseze pe piata un spectrometru miniatural. Micul gadget, vandut cu 149 de euro, poate analiza in timp real...

Adaugati la dieta dumneavoastra aceste 3 produse care lupta impotriva aparitiei cancerului

de Luiza Maria Enescu
03 Apr 2013
Asa cum spune o vorba, suntem ceea ce consumam. De aceea, oamenii sanatosi sunt aceia care au o alimentatie sanatoasa. Cercetarile arata ca prin...

ASHA - Produse inovative pentru persoanele care sufera de cancer!

de Adela Simonescu
27 Nov 2012
Descoperim din ce in ce mai multi antreprenori care vin pe piata cu produse si servicii inovative si de uz real pentru diverse audiente cu nisare pe...

Ciuperca - minune vindecatoare de cancer

de Zenobia Badescu
19 Apr 2011
O pleiada de articole sustin, elogiaza, aduc argumente si marturii ca ciuperca zeilor sau ciuperca lui Dumnezeu este o adevarata minune pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]