Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacia reia treptat activitatea la Mioveni in aprilie, iar Ford din mai

de Florin Amariei 09 Apr. 2020 1643
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dacia si Ford au anuntat ca vor relua treptat activitatea, diferenta calendaristica fiind de mai putin de doua saptamani intre cele doua companii. Mii de angajati se vor intoarce la locul de munca.

"In acord cu partenerii sociali si din respect pentru protejarea si siguranta angajatilor, toate masurile sanitare de protectie in vigoare, in Romania, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricatie derulata pe platforma industriala Dacia de la Mioveni. Astfel, incepand cu data de 21 aprilie, activitatile de productie ale celor doua uzine vor fi reluate pe baza de voluntariat:
 
Uzina Mecanica si Sasiuri este pregatita sa redemareze activitatea in echipa redusa de lucru
 
Uzina Vehicule va relua productia in departamentul Presaj, in 2 schimburi.
 
Din data de 4 mai, vor redemara activitatile ambelor uzine.
 
Pe tot parcursul perioadei in care activitatea de productie a fost intrerupta au fost definite si aplicate masuri pentru a proteja angajatii in perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste masuri care tin de igienizare si securitate vor fi aplicate in mod riguros. Angajatii vor fi informati despre necesitatea respectarii masurilor luate pentru protejarea sanatatii lor si a colegilor", anunta Dacia.
 
Automobile Dacia a intrerupt productia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie pana 5 aprilie, in contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajati au intrat in somaj tehnic. Pe 2 aprilie compania a anuntat ca va prelungi perioada de intrerupere, dar nu a comunicat data reluarii.
 
Dacia a avut in 2019 un an record de vanzari datorita modelului Duster. La Dacia au fost produse peste 50.000 de masini in primele doua luni din an, dintre care 36.000 Duster.
 
Productia de masini in uzina de Vehicule Dacia de la Mioveni va fi reluata la inceputul lunii mai. Dupa Pasti, se reia activitatea in Uzina Mecanica si Sasiuri (21 aprilie).
 
Joi, sindicalistii din uzinele Dacia de la Mioveni si reprezentantii patronatului au semnat un acord privind reluarea activitatii in fabrica.
 
Potrivit reprezentantilor angajatilor, oamenii se pot intoarce la munca doar in conditii de siguranta, asa ca s-a stabilit ca intreaga activitate de productie de masini sa fie reluata incepand cu data de 4 mai.
 
„Noi am analizat ce se intampla in Romania. Am vazut cam cum se prevede problema pandemiei si am dat ragaz angajatorului nostru, Dacia, sa faca toate conditiile pentru a relua in conditii de securitate activitatea pentru toti salariatii”, a declarat Nicolae Paveslescu, liderul sindicatul Dacia, citat de Mediafax.
 
Potrivit reprezentantilor sindicatului din fabrica Dacia, a doua zi dupa Paste, 250 de oameni din cei peste 4.000 de salariati din Uzina Mecanica si Sasiuri vor incepe productia de motoare si cutii de viteza.
 
Tot atunci, alti 190 de oameni vor incepe sa lucreze in departamentul „presaj”, unde se produce o parte din piesele folosite la fabricarea autoturismelor.
 
Pavelescu spune ca cei 440 de angajati care vor incepe lucrul mai devreme vor veni la serviciu pe baza de voluntariat, iar angajatii din categoria de risc, predispusi imbolnavirii cu COVID-19, vor sta acasa.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: daciaactivitatemiovenifordmai

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Microsoft: Mai multe functii bazate pe AI pentru suita office a companiei

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Microsoft anunta noi functii bazate pe AI pentru programele din suita de birou Microsoft 365 si promite eliminarea "corvoadelor". Aplicatiile vor...

Estee Lauder cumpara marca de moda Tom Ford

de Bianca Tila
16 Nov 2022
Marca americana Tom Ford va fi cumparata de Estee Lauder Cos Inc (EL.N) printr-o tranzactie de 2,8 miliarde de dolari. Pana la acest moment, este...

Ford Motor amana investitiile de productie in Spania

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Ford Motor isi amana investitiile de productie din Spania. Compania invoca "o perspectiva revizuita pentru Europa", insa isi mentine angajamentul...

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei
21 Feb 2022
Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]