Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Germania a majorat salariul minim la 9,19 euro pe ora

de Florin Amariei 12 Iul. 2019 2427
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul german a aprobat cresterea salariului minim cu 0,35 euro pe ora, la 9,19 euro (10,43 dolari), incepand din 2019, si la 9,35 euro pe ora din 2020, transmit AP si Reuters, conform Agerpres.

Majorarea, care ar putea sprijini consumul in cea mai mare economie europeana, a fost propusa in iunie de o comisie alcatuita din reprezentanti ai angajatilor, ai sindicatelor si experti. Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a introdus in 2015 un salariu minim de 8,50 euro pe ora valabil pentru mai mult de trei milioane de muncitori. Ultima data, salariul minim a fost majorat in 2017, pana la nivelul actual de 8,84 euro pe ora.
 
"Cred ca un salariu minim de 12 euro pe ora ar fi adecvat. Companiile nu ar trebui sa faca economii in privinta salarizarii", a afirmat ministrul de Finante, Olaf Scholz, pentru publicatia Bild.
 
Cu anumite exceptii, salariul minim se aplica tuturor angajatilor, cu exceptia somerilor de lunga durata, care au gasit un nou loc de munca in ultimele sase luni. Unele sectoare ale economiei germane au insa propriul lor salariu minim, care este mai mare decat cel impus la nivel national.
 
Atat Fondul Monetar International, cat si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica au sfatuit Germania sa majoreze salariile si sa investeasca mai mult pentru a stimula cererea interna si a reduce excedentul sau mare de cont curent.
 
Oficiul Federal pentru Munca a anuntat marti ca numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a coborat in octombrie cu 11.000, pana la cifra ajustata de 2,29 milioane.
 
Rata somajului, care masoara proportia persoanelor fara loc de munca in raport cu populatia apta de munca, s-a mentinut la 5,1% luna aceasta, fiind cel mai redus nivel de dupa reunificarea Germaniei, in 1990. Analistii se asteptau ca rata somajului sa se mentina la 5,1%, iar numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca sa scada cu 12.000.
 
In schimb, numarul de angajati a urcat cu 557.000 in septembrie, ajungand la nivelul record de 45 de milioane


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: germaniaeurosalariul minimora

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Adidas anticipeaza o pierdere de 700 de milioane de euro in 2023

de Bianca Tila
09 Mar 2023
Adidas a raportat o pierdere mare in trimestrul patru, fiind nevoit sa-si reduca dividentele, dupa incetarea costisitoare a parteneriatului cu marca...

Nokia aduce productia de dispozitive 5G in Europa

de Bianca Tila
27 Feb 2023
Producatorul licentiat pentru smartphone-uri marca Nokia, HMD Global Oy, a declarat ca dezvolta capacitati si procese in acest sn pentru a aduce...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Nou parteneriat in tehnologie. UiPath va colabora cu Microsoft

de Bianca Tila
06 Oct 2022
In timpul conferintei globale de utilizatori FORWARD 5, UiPath a anuntat un parteneriat cu Microsoft. Cele doua companii vor colabora pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]