Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul sustine instituirea Zilei nationale a antreprenorului roman

de Florin Amariei 03 Sep. 2019 2059
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a adoptat un punct de vedere prin care sustine instituirea Zilei nationale a antreprenorului roman.

Initiativa legislativa are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 30 septembrie - „Ziua nationala a antreprenorului roman”, dupa cum am relatat AICI.
 
Se propune ca activitatile specifice privind celebrarea Zilei Nationale a antreprenorului roman sa poata fi organizate de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camerele judetene, precum si alte organizatii neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea si dezvoltarea activitatilor economice, cresterea productivitatii si competitivitatii profesionistilor romani, in concordanta cu cerintele economiei de piata.
 
De asemenea, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot sa organizeze/contribuie la organizarea manifestarilor si actiunilor publice prilejuite de celebrarea „Zilei nationale a antreprenorului roman”, prin acordarea de sprijin logistic si/sau alocarea de fonduri organizarii evenimentelor, in limita alocatiilor bugetare aprobate anual in acest scop.
 
Initiativa legislativa vine sa certifice importanta deosebita pe care o acorda statul roman, in prezent, antreprenorului, recunoasterea meritului antreprenorilor romani in asigurarea bunastarii si prosperitatii economice a Romaniei. Data de 30 septembrie este aleasa din considerente istorice, la aceasta data, in 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnand Decretul Domnesc 1363 privind infiintarea Camerelor de Comert si Industrie. Proiectul urmarea consolidarea noului stat romanesc si modernizarea acestuia, prin crearea unor institutii care sa conecteze Principatele Romane la sistemul economic capitalist occidental, devenit, in a doua jumatate a secolului XIX, modelul politic, economic si cultural al Romaniei.
 
"Consideram ca dezvoltarea si imbunatatirea ecosistemului antreprenorial presupun diverse masuri pentru toate elementele acestuia, plecand de la politica guvernamentala, respectiv modificarile legislative, identificarea modalitatilor de finantare, dezvoltarea culturii antreprenoriale, sprijinirea prin mentorat si consultanta, infiintarea si operationalizarea infrastructurilor de sprijinire a afacerilor, pana la tot ceea ce tine de educatie si formare, capital uman si forta de munca (personal calificat), dar si accesul la piete locale si globale. In perspectiva anului 2020 este necesara o schimbare de paradigma in modul in care ne gandim la intreprinderile mici si mijlocii privind consolidarea activitatii antreprenoriale prin educatie si formare, prin crearea unui mediu favorabil dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, prin crearea modelelor de urmat pentru a ajunge la grupuri sub-reprezentante in societate. Antreprenorii sunt cei care introduc noi tehnologii, promoveaza noi produse, stimuleaza descoperirea de noi resurse si mobilizeaza capitalul. In plus, acestia sunt cei care asigura un loc de munca pentru cea mai mare parte a populatiei globului", arata Guvernul la observatii.
 
"Apreciem, astfel, ca recunoasterea meritelor antreprenorilor ar putea reprezenta o etapa importanta a managementului unei afaceri si este o dovada a profesionalismului cu care este tratata implicarea acestora in promovarea si dezvoltarea activitatilor economice autohtone. Asadar, climatul favorabil astfel instituit se adreseaza motivatiei individuale prin stabilirea unui sistem de comunicare apt sa raspunda nevoilor de participare a antreprenorilor, ducand la stimularea creativitatii si la cresterea gradului de responsabilizare prin transferul raspunderii asupra realizarii sarcinilor. Consideram ca adoptarea initiativei legislative este oportuna, apreciind-o ca fiind foarte importanta in crearea celui mai bun mediu de dezvoltare propice a antreprenorilor prin plasarea acestora in centrul politicii si al practicii antreprenoriale, restabilindu-le totodata increderea prin celebrarea publica a succesului", se mai arata in observatiile Executivului.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: guvernulziua nationala a antreprenorului romanpunct de vedere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Guvernul francez refuza tranzactia dintre Carrefour si Couche-Tard

de Florin Amariei
15 Ian 2021
Guvernul francez anunta ca refuza tranzactia dintre grupul francez Carrefour si lantul canadian Couche-Tard aratand ca securitatea alimentara a...

Firma care organizeaza petreceri pentru adulti, finantata de guvernul britanic

de Florin Amariei
30 Iul 2020
O firma care organizeaza petreceri pentru adulti in vederea "gasirii placerii feminine" a fost finantata de guverul britanic condus de Boris Johnson....

Lufthansa, salvata de guvernul german

de Florin Amariei
26 Mai 2020
Lufthansa a fost salvata de guvernul german printr-o investitie de 9 miliarde de euro. Compania a negociat cu guvernul timp de mai multe saptamani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]