de Florin Amariei
20 Oct. 2021
1158
Forumul Economic Mondial (WEF) are acum si Nuclearelectrica drept membru, singura companie romaneasca cu acest statut.
SNN va fi membru in doua domenii strategice, respectiv Platforma pentru Modelarea Viitorului Materialelor si Infrastructurii Energetice si Initiativa de Parteneriat Impotriva Coruptiei, care sustin viziunea strategica a companiei de a construi un viitor durabil pentru generatia de maine, care furnizeaza energie curata la cele mai inalte standarde de excelenta.
"Apreciem foarte mult parteneriatul cu Forumul Economic Mondial si asteptam cu nerabdare o cooperare avantajoasa si fructuoasa. SNN isi propune sa isi dezvolte expertiza de baza integrata, sa devina o parte activa in captarea si generarea initiativelor de dezvoltare cu un impact economic, social si organizational semnificativ, pentru a evalua noi oportunitati de cooperare, extindere si dezvoltare. Avand in vedere proiectele noastre majore de investitii, cautam, de asemenea, rezilienta si know-how economic si financiar mai puternic. Deoarece atat Forumul Economic Mondial, cat si SNN sunt interesati si promoveaza programe de reducere a emisiilor de CO2, ne angajam sa valorificam tendinta de inovare si solutiile curate pentru a produce energie", a declarat Cosmin Ghita, director executiv Nuclearelectrica.
Roberto Bocca, seful Platformei pentru Modelarea Viitorului Energiei, Materialelor si Infrastructurii la Forumul Economic Mondial, a declarat ca parteneriatul reflecta o oportunitate de a construi aliante public-private si colaborarea multi-parti interesate in sectorul energetic.
Dupa 25 de ani de la punerea in functiune a primului reactor nuclear, Nuclearelectrica asigura aproximativ 20% din cererea de consum si 33% din energia curata la nivel national. Nuclearelectrica a livrat peste 200 de milioane de MWh catre reteaua electrica nationala la un factor de capacitate de peste 90%, evitand eliberarea in atmosfera a peste 170 de milioane de tone de CO2, se precizeaza in comunicatul citat.
In scenariile analizate de Agentia Internationala pentru Energie, cererea de energie va creste cu 2,1% pe an pana in 2040, in special in tarile dezvoltate. Se estimeaza ca ponderea energiilor cu emisii zero de carbon va creste de la 36% in prezent la 52% pana in 2040. Romania sustine obiectivele de mediu ale Uniunii Europene care vizeaza atingerea zero emisii de carbon pana in 2050. Tinta de decarbonizare care urmeaza sa fie atinsa pana in 2030, etapa intermediara, a fost accelerata de la 40% la 55%.
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: nuclearelectricawefforumul economic mondial