Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV cauta din nou petrol in Marea Neagra

de Florin Amariei 02 Iul. 2019 1935
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OMV Petrom anunta noi investitii de peste 30 de milioane de euro in Marea Neagra pentru a gasi, extrage si rafina petrol.

“Ne mentinem angajamentul fata de Romania si investim sume importante pentru asigurarea necesarului de energie al Romaniei. Perimetrul Istria, aflat in apele de mica adancime ale Marii Negre, are peste 30 de ani de istorie in productia de titei si gaze. Desi zacamintele sunt mature si au atins varful productiei cu ani in urma, investitiile sustinute si utilizarea unor solutii tehnice adecvate ne permit sa deblocam resurse suplimentare si sa compensam declinul productiei”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Upstream, intr-un comunicat citat de News.ro.
 
Cele doua sonde vor fi forate la adancimi de peste 2.000 de metri sub fundul marii, in ape cu o adancime de aproximativ 50 de metri.
 
Sondele vizeaza suplimentarea productiei din zacamantul Lebada Est (titei si gaze asociate), descoperit in 1979.
 
”Aceasta campanie de foraj vine in continuarea proiectelor de investitii pentru productia offshore din apele de mica adancime din Marea Neagra: peste 350 de milioane de euro au fost investiti intre 2014 si 2018, inclusiv pentru forarea a zece noi sonde si sidetrack-uri, modernizarea sistemului de comprimare a gazelor si modernizarea instalatiilor de productie”, arata comunicatul.
 
Explorarea platoului continental romanesc din Marea Neagra a inceput in 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc in 1980, iar prima productie pe mare a inceput in anul 1987.
 
In prezent, OMV Petrom are operatiuni de explorare, dezvoltare si productie in apele de mica adancime (blocul Istria) si activitati de explorare in parteneriat cu ExxonMobil in apele de mare adancime (Neptun Deep).
 
Productia de titei si gaze din apele de mica adancime (blocul Istria) este de circa 25.000 bep/zi. In 2018, a reprezentat circa 17% din productia grupului in Romania. Productia de titei si gaze provenita din Marea Neagra in 2018 este echivalenta cu cantitatea necesara pentru a incalzi 1 milion de gospodarii timp de un an sau pentru a face plinul a 3,5 milioane de autoturisme.
 
Productia provine din cinci zacaminte aflate in exploatare: Lebada Est (descoperit in 1979), Lebada Vest (descoperit in 1984), Sinoe (descoperit in 1988), Pescarus (descoperit in 1999) si Delta (descoperit in 2007 ).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omv petrommarea neagrainvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Companiile continua investitiile in dezvoltarea durabila. Altex amplaseaza panouri fotovoltaice

de Bianca Tila
20 Sep 2022
Altex se numara printre companiile care accentueaza strategia de dezvoltare si implementare a energiei regenerabile. In acest sens, si-a propus sa...

Ford Motor amana investitiile de productie in Spania

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Ford Motor isi amana investitiile de productie din Spania. Compania invoca "o perspectiva revizuita pentru Europa", insa isi mentine angajamentul...

OMV Petrom a alocat 11 milioane de lei pentru sectorul social

de Bianca Tila
30 Iun 2022
OMV Petrom prezinta in Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021 performanta non-financiara a companiei in directiile strategice ale acestui...

Cargus planuieste investitii majore

de Bianca Tila
22 Iun 2022
Cargus a afisat o cifra de afaceri de 450 de milioane de lei si un nivel constant al volumelor de livrate in anul 2021. Compania de curierat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]