Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV continua investitiile pentru foraj in Marea Neagra

de Florin Amariei 18 Ian. 2021 1234
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OMV anunta o noua investitie prin deschiderea unei noi campanii de foraj in Marea Neagra. Vor fi alocati peste 32 de milioane de euro.

Primele operatiuni de foraj au inceput la finalul lunii decembrie 2020 urmand ca, la inceputul acestui an, sa inceapa forajul celei de-a doua sonde. Investitia aferenta acestei campanii este de aproximativ 32 de milioane de euro.
 
"OMV Petrom are o prezenta activa in Marea Neagra de peste patru decenii si, de-a lungul acestei perioade, OMV Petrom si-a demonstrat rolul important pe care il are in dezvoltarea economica a Romaniei. Folosind solutii tehnice moderne, cautam in acest fel sa deblocam resurse suplimentare care pot compensa declinul productiei interne din zacamintele mature. Marea Neagra are o importanta strategica pentru productia de gaze a Romaniei: in prezent, circa 10% din consumul anual de gaze al tarii provine din aceasta zona", a declarat Chris Veit, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream.
 
Cele doua sonde de dezvoltare sunt forate la adancimi de peste 2.500 de metri sub fundul marii, in ape cu o adancime de aproximativ 60 de metri.
 
Aceasta campanie de foraj completeaza seria proiectelor de investitii pentru productia offshore din apele de mica adancime din Marea Neagra: peste 500 milioane de euro au fost investiti intre 2014 si 2019, inclusiv pentru forarea a 16 noi sonde de explorare si productie si sidetrack-uri, modernizarea instalatiilor de productie si a sistemului de comprimare a gazelor.
 
Explorarea platoului continental romanesc din Marea Neagra a fost demarata inca din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc in 1980, iar prima productie pe mare a inceput in anul 1987.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omvforajmarea neagra

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

OMV Petrom a alocat 11 milioane de lei pentru sectorul social

de Bianca Tila
30 Iun 2022
OMV Petrom prezinta in Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021 performanta non-financiara a companiei in directiile strategice ale acestui...

OMV vrea sa fie operatorul Neptun Deep

de Florin Amariei
23 Apr 2021
OMV Petrom anunta ca vrea sa fie operatorul Neptun Deep, daca Romgaz va cumpara participatia ExxonMobil. "OMV Petrom, cea mai mare companie...

OMV a vandut toate benzinariile din Germania

de Florin Amariei
15 Dec 2020
OMV paraseste Germania si a vandut toate benzinariile pe care le avea in tara cu o industrie auto extrem de puternica. Cele 285 benzinarii OMV...

Seele, OMV: Proiectul Neptun ar putea fi amanat

de Florin Amariei
07 Feb 2020
Seful OMV Petrom, Rainer Seele, arata ca proiectul Neptun din Marea Neagra ar putea fi amanat din nou, avand in vedere intentia ExxonMobil de a-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]