Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profit net dublu pentru Medlife in 2020

de Florin Amariei 26 Nov. 2020 1631
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sistemul medical privat Medlife a inregistrat un profit net dublu pana in septembrie 2020, laboratoarele fiind cele mai profitabile.

"Sistemul Medical MedLife a inregistrat in primele noua luni ale anului 2020 o cifra de afaceri consolidata in valoare de 770,8 milioane de lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (9 luni, 2019) si tinand cont de contextul pandemic si provocarile care au survenit, cifra de afaceri din primele 9 luni ale acestui an este in crestere cu 8,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", arata grupul.
 
Comparativ, in primele noua luni din 2019, MedLife a realizat afaceri de 711,04 milioane lei si un profit net de 19,4 milioane lei.
 
“In ciuda pandemiei, flexibilitatea si inventivitatea echipei de management si capacitatea de adaptare rapida la noi servicii, precum si mixul de activitati medicale sustinute in zonele de spitale, clinci, corporate, farma si stomatologie, ne-au dus la un un rezultat financiar bun si ne bucura sa vedem ca eforturile noastre de anul acesta se traduc atat in sprijinul oferit populatiei, cat si in grafice de performanta economica. Aceste rezultate ne ofera o perspectiva excelenta pentru perioada de recuperare economica si sociala dificila de dupa pandemie. Atitudinea proactiva si masurile preventive luate in avans, ne-au ajutat foarte mult sa avem control asupra situatiei, sa ne protejam pacientii si personalul si sa ne gandim la perioada care urmeaza sa vina. Cifrele arata bine, ne turam din nou motoarele, structuram planuri noi de business, reactivam programul de achizitii si nu in ultimul rand, dezvoltam proiecte noi ce tin de tehnologizare si cercetare”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.
 
Potrivit reprezentantilor MedLife, laboratoarele au atins cea mai mare crestere, de 85%, urmate apoi de spitale, cu o crestere de 64%, dar si de linia de stomatologie prin reteaua Dent Estet, care a avut o revenire foarte buna, data fiind interdictia de functionare impusa la nivelul clinicilor de stomatologie  in prima parte a anului.
 
“Dupa cum am aratat-o inca de la bun inceput, ne-am oferit tot sprijinul autoritatilor pentru a lupta impreuna cu aceasta pandemie, iar una dintre marile actiuni pe care le-am implementat a fost crearea intr-un timp record a patru laboratoare COVID-19, reusind sa sprijinim DSP-ul in numarul tot mai mare de teste efectuate. Mai mult decat atat, pentru a degreva spitalele de stat ultra-aglomerate, ne-am pus la dispozitie salile de chirurgie, saloanele din spitale si echipa medicala pentru a prelua pacientii cronici, monitorizandu-le indeaproape afectiunile si acordandu-le cel mai bun tratament. Si vom continua in acelasi ritm”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.
 
In perspectiva, pentru finele acestui an, dar si pentru primele luni ale anului viitor, reprezentantii companiei anunta ca vor continua sa fie receptivi si proactivi la tot ce aduce aceasta pandemie, dar totodata, vor continua si planurile de dezvoltare si extindere post-COVID.
 
“Chiar daca pandemia va continua, acum eforturile noastre, ale tuturor, capata si mai multa putere, odata cu anuntarea primului vaccin anti-COVID. Vom fi in linia intai in continuare, exprimandu-ne deja disponibilitatea catre Ministerul Sanatatii pentru a facilita distribuirea vaccinului si implicit accesul la  vaccinare in randul populatiei, in masura in care se va considera necesar, prin reteau noastra de peste 150 de centre de recoltare distribuite la nivel national. In paralel, ne dorim sa continuam investitiile, sa ne extindem, avand la dispozitie noua majorare a creditului, in valoare de 20 milioane euro, la care se adauga lichiditati importante generate de diviziile noastre de business, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte privind recuperarea pacientilor post COVID-19, si nu numai. In plus, avem activ programul de achizitii si analizam, in prezent, oportunitatea unirii fortelor cu  mai multi jucatori inclusiv din zona farma care, credem noi ca va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care urmeaza. De asemenea, ne indreptam atentia si spre proiecte ce tin de zona de preventie, cercetare  si digitalizare”, a mai spus Mihai Marcu.
 
Totodata, va fi continuata, gradual, dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potentialul de a deveni in perioada urmatoare cel mai complex proiect medical din Romania din ultimii 30 de ani.
 
"Noile investitii si achizitii vor fi atent calibrate in functie de evolutia pandemiei”, a declarat reprezentantul MedLife Group.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: profit net dublumedlife2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Inspectia Muncii: Accidentele de munca au scazut in 2020

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Inspectia Muncii anunta prin vocea inspectorului general ca accidentele de munca au scazut cu 25% in 2020, an marcat de pandemie si masuri stricte cu...

INS: Romania a avut cu 83% mai putini turisti straini in 2020

de Florin Amariei
17 Mar 2021
Pandemia a lovit direct in HoReCa, iar acum INS confirma dezastrul. In Romania au ajuns cu 83% mai putini turisti straini in 2020. In anul 2020,...

Grupul hotelier Accor, pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Grupul hotelier Accord, prezent si in Romania, anunta ca a inregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020. Mai mult, activitatea globala...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]