Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profitul net al Transelectrica, dublat la inceput de 2020

de Florin Amariei 15 Mai. 2020 1650
4.07 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

CNTEE Transelectrica raporteaza ca profitul pentru inceputul anului a fost mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada din 2019.

In acest sens, potrivit rezultatelor publicate vineri de companie, profitul net inregistrat la trei luni a fost de aproape trei ori mai mare decat profitul bugetat pentru perioada ianuarie - martie 2020 si a reprezentat aproximativ 88% din profitul bugetat pentru intreg anul 2020.
 
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, profitul net obtinut de operatorul national de transport al energiei electrice, in trimestrul 1 al anului in curs, a cunoscut o crestere cu 103%, iar rezultatul net pozitiv a fost obtinut ca urmare a aplicarii unor decizii prudentiale de management constand in reducerea in ansamblu a tuturor elementelor de cheltuiala.
 
Totodata, in perioada analizata, CNTEE Transelectrica a cunoscut o imbunatatire si din punct de vedere al profitabilitatii activitatii, astfel ca profitul total din activitatea de exploatare a crescut cu 116%, pe fondul reducerii tuturor costurilor.
 
Pe zona principala a activitatilor de baza (transport si dispecerizare Sistemul Energetic National), in T1 2020, compania a obtinut rezultate financiare comparative cu aceeasi perioada a anului 2019, inregistrand o scadere nesemnificativa determinata, in principal, de diminuarea cu 3% a veniturilor din transport si a altor venituri pe piata de energie provenita din cantitatea de energie electrica livrata consumatorilor mai redusa cu 1,8%, precum si din reducerea tarifului mediu pentru serviciul de transport aprobat de ANRE.
 
Potrivit sursei citate, pe segmentul activitatilor cu profit zero, in primele trei luni ale anului, s-a inregistrat o crestere financiara de 50,6 milioane de lei, fata de pierderea de 28 milioane de lei, inregistrata in T1 2019.
 
De asemenea, veniturile din serviciile de sistem tehnologice au crescut cu 20%, pana la 188 de milioane de lei, la 31 martie 2020, comparativ cu 157 milioane de lei, la 31 martie 2019, "determinata de majorarea tarifului aprobat de ANRE pentru aceste servicii, concomitent cu scaderea cu 10% a cheltuielilor privind serviciile de sistem tehnologice in trimestrul 1 al anului 2020, fata de cele cele din perioada aferenta anului 2019 (166 milioane de lei in primul trimestru al anului 2020 versus 185 milioane de lei in trimestrul 1 al anului 2019)".


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: profittranselectricaprofit netdublu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an. Pe fondul majorarii...

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei
21 Feb 2022
Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania....

Afacerile de pompe funebre, profitabile si in 2021

de Florin Amariei
16 Nov 2021
O analiza releva ca afacerile de pompe funebre au fost profitabile si in 2021, iar trendul pozitiv va continua. Atingerea acestei cifre de afaceri...

Banca Transilvania, profit net in crestere cu peste 47% in 2021

de Florin Amariei
23 Aug 2021
Primul semestru din 2021 a reusit sa aduca pentru Banca Transilvania un profit net in crestere. Iata toate datele relevante! Profitul net al...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]