Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania si Ungaria, campioane la cresterea economica din UE pentru trimestrul II

de Florin Amariei 06 Sep. 2019 2385
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi toate tarile UE au raportat cresteri ale PIB, Romania si Ungaria conduc detasat la capitolul crestere economica.

Ungaria a inregistrat, in perioada aprilie-iunie 2019, comparativ cu trimestrul precedent, cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeana, urmata indeaproape de Romania, arata o estimare publicata vineri de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).
 
Atat in Uniunea Europeana, cat si in zona euro, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,2% in trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta dupa ce, in primul trimestru din 2019, fata de ultimul trimestru din 2018, PIB-ul a crescut cu 0,4% in zona euro si cu 0,5% in Uniunea Europeana.
 
Aproape toate tarile UE au raportat cresteri ale PIB-ului in perioada aprilie-iunie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost in Ungaria (1,1%), Romania (1%), Bulgaria, Danemarca Grecia, Cipru, Lituania si Polonia (toate cu o crestere de 0,8%). Singurele state in care PIB-ul a scazut de la un trimestru la altul au fost Marea Britanie (minus 0,2%), precum si Germania si Suedia (minus 0,1%). Economia Italiei a stagnant.
 
In ritm anual, in trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2018, PIB-ul ajustat sezonier a urcat cu 1,2% in zona euro si cu 1,4% in UE, dupa ce in trimestrul anterior s-au inregistrat cresteri de 1,3% si, respectiv, cu 1,6%.
 
Conform datelor publicate anterior de Institutul National de Statistica, in trimestrul al doilea, comparativ cu primul trimestru, Produsul Intern Brut al Romaniei a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,0%, iar fata de acelasi trimestru din anul 2018 acesta a inregistrat o crestere cu 4,4% pe seria bruta si cu 4,6% pe seria ajustata sezonier.
 
Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul II 2019 a fost de 256,676 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 1,0% fata de trimestrul I 2019 si cu 4,6% fata de trimestrul II 2018. Pe serie bruta, PIB estimat pentru trimestrul II 2019 a fost de 240,578 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 4,4% fata de trimestrul II 2018.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romaniaungariauepibcrestere economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

IKEA Romania: Rezultate pozitive in anul fiscal 2022

de Bianca Tila
04 Oct 2022
IKEA Romania a inregistrat in acest an fiscal rezultate pozitive, mai exact o crestere de 2,5% a vanzarilor totale. Comparativ cu anul precedent,...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]