Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sterian, Transgaz: BRUA va permite asigurarea cu gaze naturale

de Florin Amariei 31 Ian. 2020 1641
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ion Sterian, director general al Transgaz, spune ca BRUA nu va fi doar "o autostrada fara descarcare in Romania", ci va permite asigurarea cu gaze naturale pentru sustinerea politicilor industriale.

Acesta a efectuat impreuna cu Antonel Tanase, secretar general al Guvernului, o vizita de lucru la santierele Proiectului BRUA - Faza 1, pentru a observa la fata locului modul in care se desfasoara lucrarile la firul linear si la statia de comprimare de la Bibesti, singura statie de comprimare care mai trebuie finalizata in cadrul proiectului BRUA - faza 1, dupa ce statiile de comprimare gaze naturale de la Jupa si Podisor au fost finalizate in septembrie, respectiv octombrie 2019.
 
"BRUA-faza 1, investitie de aproximativ 480 milioane de euro, din care 180 milioane euro grant de la Comisia Europeana, va face parte din Sistemul National de Transport (SNT) al gazelor naturale. Asa cum am mai afirmat, BRUA nu este o autostrada fara descarcare in Romania. In functie de strategiile de dezvoltare ale judetelor, ale regiunilor si a economiei romanesti, BRUA va permite asigurarea cu gaze naturale pentru sustinerea politicilor industriale si investitiilor din tara noastra. Avantajul va fi ca mediul de afaceri si comunitatile locale vor avea acces la gazul necesar pentru cresterea calitatii vietii cetatenilor si pentru dezvoltare economica, in conditii de predictibilitate. Lucrarile de executie la firul linear si cele de la statia tehnologica de comprimare gaze naturale de la Bibesti sunt in graficul de executie. TRANSGAZ trateaza cu maxima seriozitate si responsabilitate acest proiect strategic pentru Romania si pentru Uniunea Europeana, asa cum procedeaza cu toate proiectele pe care le are in desfasurare. Echipa de management a companiei a supervizat indeaproape fiecare aspect al lucrarilor. BRUA presupune o activitate foarte complexa, intinsa pe numeroase santiere pe tot cuprinsul Romaniei," a spus Sterian, conform unui comunicat postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.
 
La randul sau, Antonel Tanase a reiterat ca BRUA (conducta Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria) este un proiect deosebit de important pentru securitatea energetica a tarii si s-a aratat bucuros ca Transgaz va finaliza anul acesta lucrarile de faza1.
 
"Am vrut sa vad la fata locului care este stadiul lucrarilor la infrastructura BRUA. Proiectul este deosebit de important pentru securitatea energetica, iar Guvernul trateaza foarte serios toate aspectele ce tin de securitatea energetica a Romaniei. De cand TRANSGAZ a intrat sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului Romaniei am avut intalniri periodice cu domnul director general Ion Sterian referitor la evolutiile proiectului si sunt bucuros ca in acest an TRANSGAZ va finaliza lucrarile la BRUA-faza1. Este o reusita notabila a TRANSGAZ pentru care vreau sa felicit intreaga companie", a afirmat secretarul general al Guvernului.
 
Vizita a avut loc la santierele de lucru de pe Lotul 1 al Proiectului BRUA Faza 1 (lungime 180 km) din UAT Potcoava - Tronson 19, kilometrul 90 plus 600 m - zona Scornicesti, judet Olt, unde se efectueaza operatiunile de pregatire pentru izolarea cu mansoane termocontractabile a sudurilor de imbinare a tevilor, operatiunile de verificare a continuitatii izolatiei si lansarea conductei la sant in vederea testelor de presiune, respectiv la santierul de la Statia Tehnologica de Comprimare (STC) gaze naturale de la Bibesti si la STC Podisor, informeaza Agerpres.
 
Proiectul BRUA-Faza I consta in realizarea urmatoarelor obiective: 1 conducta Podisor - Recas 32" x 63 bar in lungime de 479 km si 3 statii de comprimare gaze naturale (STC Podisor, STC Bibesti si STC Jupa), fiecare statie fiind echipata cu doua agregate de comprimare (unul in functiune si unul de rezerva), cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirectional de gaze.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ion steriantransgazbruagaze naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]