Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un lant de magazine, investitii de peste 1 miliard de euro in Romania

de Florin Amariei 11 Mai. 2021 1161
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un lant de magazine pregateste investitii de peste 1 miliard de euro in Romania pana in anul 2029. Pe langa extinderea retelei, se vor mentine si programele de pregatire pentru resursa umana.

"Penny Romania isi propune sa investeasca 5.128 milioane de lei, echivalentul a peste un miliard de euro, pana in 2029, in principal prin extinderea retelei sale pana la un total de 619 magazine si 6 centre logistice. Anul acesta, compania vizeaza deschiderea a 25 de magazine in tara si constructia celui de-al patrulea depozit, la Filiasi, judetul Dolj. Totodata, Penny Romania urmareste remodelarea a 100 de magazine in 2021 si a intregii retele de magazine pana in 2022", se arata intr-un comunicat.
 
Retailerul a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 4,73 miliarde de lei, reprezentand un avans de 19% raportat la 2019, si a consemnat un profit net de 85 milioane de lei, in crestere cu 54%.
 
In 2020, Penny Romania a investit 371 milioane de lei in modernizarea si extinderea retelei de magazine. Anul trecut, compania a deschis 20 de magazine, incheind anul cu un total de 276 de unitati.
 
Penny a intrat pe piata din Romania in anul 2005 cu o politica de achizitii axata pe sortimente de la producatori regionali si colaborari cu producatori locali. In prezent, Penny sprijinina producatorii locali si incheie parteneriate pe termen lung cu acestia, astfel incat, in urmatorii 3 ani, 60% din sortiment sa aiba ingredientul principal fabricat si procesat intermediar integral in Romania.
 
"Anul trecut a fost un adevarat test pentru noi. In fata noilor provocari, a trebuit sa ne adaptam rapid, sa fim flexibili, dar totodata fermi in decizii si, mai ales, sa prioritizam siguranta si sanatatea angajatilor si a clientilor nostri. Mai mult ca oricand, oamenii au fost pe primul loc in activitatea noastra in 2020, de la asigurarea conditiilor de igiena si distantare in magazinele noastre si mentinerea unei comunicari deschise cu angajatii, la implicarea in comunitate si sustinerea spitalelor", a declarat Daniel Gross, CEO Penny Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: lant de magazineinvestitiiromaniapenny investitii romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

IKEA Romania: Rezultate pozitive in anul fiscal 2022

de Bianca Tila
04 Oct 2022
IKEA Romania a inregistrat in acest an fiscal rezultate pozitive, mai exact o crestere de 2,5% a vanzarilor totale. Comparativ cu anul precedent,...

Companiile continua investitiile in dezvoltarea durabila. Altex amplaseaza panouri fotovoltaice

de Bianca Tila
20 Sep 2022
Altex se numara printre companiile care accentueaza strategia de dezvoltare si implementare a energiei regenerabile. In acest sens, si-a propus sa...

Ford Motor amana investitiile de productie in Spania

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Ford Motor isi amana investitiile de productie din Spania. Compania invoca "o perspectiva revizuita pentru Europa", insa isi mentine angajamentul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]