Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziua Celibatarilor a adus vanzari record de peste 56 miliarde dolari

de Florin Amariei 12 Nov. 2020 1251
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul Alibaba raporteaza ca Ziua Celibatarilor a adus vanzari record care insumeaza peste 56 miliarde dolari americani.

Anul trecut, Alibaba a raportat vanzari record de aproximativ 268,4 miliarde de yuani (aproximativ 38,4 miliarde de dolari), cu ocazia Zilei Celibatarilor, cel mai mare eveniment de cumparaturi online din lume.
 
Evenimentul din 2020 vine la o saptamana dupa ce Alibaba a pierdut aproape 76 miliarde de dolari din capitalizarea sa bursiera, in urma suspendarii neasteptate a listarii de 37 miliarde de dolari a Ant Group, compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) in care Alibaba detine o treime. Exista temeri ca autoritatile de la Beijing vor sa incerce sa tina sub control companiile chineze din domeniul tehnologiei adoptand reglementari mai dure.
 
Totusi, vanzarile nu pot fi comparate cu cele din alti ani, deoarece de data aceasta Alibaba ofera de la inceputul lunii noiembrie promotii speciale pentru Ziua Celibatarilor, care sunt incluse in rezultatele privind vanzarile in prima jumatate de ora.
 
Recordul a fost inregistrat miercuri de 583.000 de comenzi plasate intr-o secunda, a anuntat Alibaba. Si alte platforme chineze de tranzactionare se asteapta la vanzari solide de Ziua Celibatarilor.
 
Peste 250.000 de branduri participa la evenimentul din 2020, care este vazut ca un barometru pentru a se vedea daca a revenit increderea consumatorilor chinezi dupa pandemia de coronavirus (COVID-19) si dupa declinul economiei din prima parte a anului.
 
Alibaba, care a lansat in 2009 Ziua Celibatarilor, a anuntat ca a introdus peste doua milioane de noi produse, dublu fata de nivelul din 2019.
 
China sarbatoreste in fiecare an la 11 noiembrie Ziua Celibatarilor, care a devenit totodata si cea mai importanta zi de cumparaturi online, un fel de replica la Black Friday si Cyber Monday. In China, legatura dintre oamenii singuri si aceasta zi de 11 noiembrie (11.11) este data de cifra "1", care face trimitere la singuratate, iar sarbatoarea este un fel de replica la adresa Valentine's Day. Burlacii chinezi obisnuiesc sa organizeze petreceri in aceasta zi.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ziua celibatarilorvanzari recordmiliarde dolarialibaba

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]