Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 locuri din social media unde poti cauta noi idei de afaceri

de Alexandra Popescu 04 Iul. 2014 3443
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile bune de afaceri vin pe neasteptate sau sunt cautate indelung. Poate fi doar o sclipire sau poate ca un simplu articol ti-a dat cea mai buna idee. Insa, o alta modalitate care ajuta mult in astfel de cazuri este social media.

 
Retelele sociale, pe langa faptul ca permit companiilor sa isi creasca vizibilitatea si gradul de popularitate, le ridica profilul, permit promovarea produselor si serviciilor, dar le si angajeaza cu clientii, ajuta si la exprimarea opiniilor despre branduri sau la oferirea unor opinii despre acestea. Social media reprezinta o modalitate foarte eficienta de primire a feedback-ului. 
 
Pe langa toate acestea, canalele sociale ajuta la gasirea celor mai bune idei de afaceri. Iata 5 tactici care te pot ajuta sa ai acea sclipire.
 
1. Trending topics
Trending topics au ajuns sa reprezinte intersectia dintre stiri si social media si apar pe Facebook si pe Twitter reprezentate, de multe ori, prin hashtag. Sunt o manifestare a zumzaielii social media si a conversatiei in general.
Acest lucru poate ajuta foarte mult. Daca asculti si acorzi atentie subiectelor in trend , ai putea culege informatii importante si utile pentru un inceput al unei solutii, care poate reprezenta viitoarea ta mare afacere.
 
2. Pagini populare
Pinterest si Instagram ne ofera instantanee despre ceea ce ii intereseaza pe oameni si despre ceea ce ii incanta prin intermediul paginilor populare. Exploreaza mai multe pagini de acest fel si vei gasi informatii valoroase care iti pot inspira idei mari pentru a ajunge la clientii potentiali. Antreprenorii pot reflecta la ceea ce consumatorii ar cumpara.
 
3. Platforme crowdfunding
Celebrele site-uri Indiegogo si Kickstarter sunt o sursa mare de unde poti descoperi noi tendinte, produse si servicii. Intreprinderile si start-up-urile navigheaza pe aceste site-uri pentru oportunitati de finantare. Determinand ce afaceri au fost finantate si de ce este interesat publicul larg, poti obtine o noua perspectiva in privinta a ceea ce cauta consumatorii, ce ii intereseaza si pentru ce sunt dispusi sa plateasca.
 
4. Emisiunile TV si ecranul secund
Fiind cufundati in era digitala, ecranul secund devine din ce in ce mai popular. Ecranul secund (calculatorul, laptopul sau dispozitivele mobile) sunt folosite pentru a interactiona cu experienta mass-media. Emisiunile TV, de asemenea, ofera perspective multiple asupra unei afaceri, dau exemple si poti vedea exact despre ce este vorba. Poti viziona interviuri cu oameni de afaceri puternici care dau sfaturi si, astfel, poti avea o idee mai buna.
 
5. Paginile in trend
Daca mai sus ma refeream la canalele social media cele mai accesate, aici trendul se refera la StumbleUpon si Flipboard, care au o multime de subiecte din toate industriile si care au fost clasificate special. Poti vedea care sunt ideile cele mai in trend si poti vedea si ce spun oamenii despre ele.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacerisocial mediaretele socialeidei de afaceripromovare afaceresfaturi afacerisfaturi social media

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Succes in afaceri: TikTok Now

de Bianca Tila
22 Sep 2022
TikTok isi continua ascensiunea, desi noua optiune lansata este o copie fidela a aplicatiei BeReal, TikTok Now se numara printre cele mai populare...

Magazin online. Promovarea prin Social Media

de Idei de afaceri
24 Oct 2023
Platformele sociale tind sa aiba o influenta tot mai mare in eCommerce-ul de astazi, principalul factor fiind increderea in recomandarea unui produs...

Facebook introduce reguli noi pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Ian 2021
Reteaua sociala Facebook introduce o serie de reguli noi pentru afaceri, printre care se numara si renuntarea la like-uri. Schimbarile la paginile...

Afacerile pe care Facebook le va prioritiza in Europa

de Florin Amariei
09 Apr 2019
Nicola Mandelsohn, responsabila Facebook pentru intreaga Europa, spune ca urmeaza cateva schimbari drastice pe care compania si le asuma si vorbeste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]