Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile pe care Facebook le va prioritiza in Europa

de Florin Amariei 09 Apr. 2019 5960
4.5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nicola Mandelsohn, responsabila Facebook pentru intreaga Europa, spune ca urmeaza cateva schimbari drastice pe care compania si le asuma si vorbeste despre afacerile pe care Facebook le va prioritiza in perioada urmatoare.

“Cand aduni atat de multi oameni la un loc cum aduna Facebook se intampla multe lucruri bune, dar inevitabil si lucruri rele. Drept urmare anumite schimbari trebuiesc facute si ne asumam responsibabilitati din acest punct de vedere”, a declarat Nicola Mendelsohn, vicepresedinte EMEA in cadrul Facebook, intr-o intanlire cu jurnalisti din Europa Centrala si de Est.
 
La doar cateva saptamani dupa ce CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a anuntat cateva schimbari radicale in strategia retelei, care in cea mai mare parte se refera asigurarea unui spatiu privat de comunicare, accent pe mesajele criptate si o posibila unificare a platformelor detiune de companie (Instagram, Whatsapp), sefa Facebook pe Europa a explicat pentru StartupCafe la ce se refera mai exact aceste schimbari.
 
Nicola Mendelsohn a evidentiat urmatoarele.
 
Sunt trei zone importante pe care ne axam
  • incurajam responsabilitatea sociala
  • cum vom imbunatati viata utilizatorilor
  • cum putem creste impactul economic
 
Responsabilitatea sociala – tine de cum protejam oamenii si datele lor. Am construit mai multe instrumente prin care utilizatorii isi pot downloada toate postarile si informatii publicate pe Facebook si am incercat sa facem in asa fel incat ei sa poata limita accesul la informatiile pe care le distribuie pe platforma de socializare.
 
Am triplat numarul celor care se ocupa de parte de securitate a datelor utilizatorilor si siguranta utilizatorilor si folosim tot mai mult inteligenta artificiala in acest sens. Putem sa eliminam continut care nu ar avea ce cauta pe platforma inainte ca el sa ajunga acolo.
 
Pot sa spun azi ce n-as fi putut spune in urma cu doi ani, Facebook reuseste in proportie de 99% sa elimine continutul pe care teroristii ISIS sau Al-Qaeeda vor sa-l faca public, inainte ca el sa ajunga pe platforma noastra.
 
De asemenea, am creat instrumente ca sa ne asiguram ca utilizatorii pot raporta mai usor continutul care pormoveaza ura sau stirile false.
 
Despre cum facem vietile oamenilor mai bune – ne concentram mai mult pe functia stories, pe partea de mesagerie si pe continut video pentru a face asta.
 
Cresterea impactului economic – la nivel global sunt peste 90 milioane de afaceri care folosesc Facebook, de cele mai multe ori gratuit, pentru a-si creste afacerile. Si indiferent de dimensiunea companiei toate au acces la toate unelte noastre de promovare.
 
Modificarile anuntate de Mark Zuckerberg se vor face pe parcursul urmatorilor doi ani. Este o strategie de lunga durata.
 
Am observat ca oamenii vor sa petreaca mai mult timp in privat, sa impartaseasca informatii intr-un cerc mai restrans de persoane.
 
Acest lucru nu inseamna sfarsitul news feed-ului. Oamenii vor putea distribui in continuare anumite lucruri in spatiul public, dar observam o crestere a interesului pentru imaginile si mesajele care dispar dupa anumit timp.
 
Asa ca am ajuns la concluzia ca avem nevoie de anumite instrumente care sa le satisfaca utilizatorilor nevoia de spatiu mai intim, mai privat. Dar aceste instrumente sunt inca in lucru.
 
Vedem ca si afacerile folosesc tot mai des partea de mesagerie, in anumite tari se foleseste mai mult chatul Facebook, in alte tari Whatsapp pentru a comunica cu clientii – a mai adugat Nicola Mendelsohn.
 
Reprezentantii Facebook au subliniat ca lucreaza inca la instrumente dedicate acestei noi strategii, o parte dintre ele dedicate strict mediului de afaceri la care business-urile vor trebui sa se adapteze din mers.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: facebookafaceri2019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Facebook si Instagram au luat o decizie. Noi restrictii pentru tineri

de Bianca Tila
10 Ian 2024
Meta a decis sa introduca noi restrictii pentru tineri, pe fondul efectelor negative ale retelelor sale sociale. In acest sens, compania a decis sa...

Meta isi antreneaza AI-ul cu ajutorul postarilor publice de pe Facebook si Instagram

de Bianca Tila
02 Oct 2023
Functiile de inteligenta artificiala pe care Meta urmeaza sa le implementeze folosesc un model lingvistic antrenat pe baza continutului public....

Facebook depaseste un prag important de performanta. Platforma trece de 3 miliarde de utilizatori pe luna

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Compania-mama a Facebook anunta depasirea unui prag important de performanta. Platforma sociala este folosita in fiecare luna de peste 3 miliarde de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]