Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza. Antreprenorii nu resimt cresterea economica anuntat de Executiv

de Florin Amariei 15 Sep. 2021 2040
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua analiza releva un aspect ingrijorator: antreprenorii din Romania, in marea lor majoritate, nu resimt cresterea economica anuntata de Guvernul Citu.

Cresterea economica de 13%, peste nivelul anticipat, anuntata recent de Guvern, nu se reflecta in realitatea din mediul de business, sustin cei mai multi antreprenori romani, potrivit unui studiu realizat de CIEL Romania.
 
Aproximativ 62% dintre antreprenorii romani afirma ca nu resimt cresterea economica anuntata de Guvernul Romaniei, deoarece preturile la utilitati, precum si cele din magazine s-au marit semnificativ in aceasta perioada, arata studiul CIEL Romania. Pe langa acestia, mai mult de 26% dintre companii nu observa nicio schimbare reala fata de anul 2020, in ciuda cifrelor optimiste anuntate oficial, iar lipsa predictibilitatii cauzata de mediul politic creeaza nesiguranta in mediul de business.
 
Datele CIEL Romania arata ca peste 71,4% dintre antreprenori recunosc ca, in 2021, gradul de predictibilitate in mediul de afaceri local a scazut in comparatie cu anul precedent, si doar 7,5% dintre respondenti considera ca a crescut.
 
Respondentii considera ca avansul economic anuntat de Guvern nu este sustinut de realitatea din piata, mai ales cand, pentru 91,8% dintre antreprenori, costurile cu furnizorii au crescut in aceasta perioada. Mai mult decat atat, doar 9,5% dintre companii au inregistrat cresteri ale cifrelor de afaceri.
 
Pe fondul unei piete nesigure, dupa cum arata datele din studiu, antreprenorii romani au decis sa acorde o mai mare importanta digitalizarii. Studiul CIEL arata ca 45% din companii au facut investitii in digitalizare in timpul pandemiei, iar 37% planifica noi investitii in urmatoarele luni.
 
Sumele alocate au fost pentru digitalizare au fost sub 1.000 de euro in 61,2% dintre cazuri, intre 1.000 si 3.000 de euro pentru 27,2% dintre companii si de peste 3.000 de euro pentru 11,6% dintre acestea.

crestere economica antreprenori romania
 
Cele mai cumparate produse software de catre antreprenori sunt cele pentru firme medii – softuri de gestiune, e-commerce, productie si de contabilitate, dar si cele pentru firme mari – sisteme ERP, in multe cazuri customizate dupa nevoile specifice ale companiilor.
 
Dintre participantii la studiul CIEL Romania, 32% sunt furnizori de servicii, 25% activeaza in comert, 15% in constructii, 12% in IT, iar restul au afaceri si in industria producatoare de materiale, alimente sau confectii. Aproximativ 14% au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 5 milioane de euro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: analizacielantreprenoricrestere economicaguvernul citu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]