Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE solicita informatii cu privire la algoritmii folositi pentru recomandarea continutului

de Bianca Tila 03 Oct. 2024 7
CE solicita informatii cu privire la algoritmii folositi pentru recomandarea continutului
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana a cerut informatii de la YouTube, Snapchat si TikTok cu privire la parametrii utilizati de algoritmii lor pentru a recomanda continut utilizatorilor.

De asemenea, Comisia Europeana a solicitat si rolul algoritmilor in amplificarea unor riscuri sistemice, inclusiv cele legate de procesul electroral, sanatatea mintala si protectia minorilor.
 
In acest sens, solicitarile se refera la masurile luate de aceste platforme pentru a atenua influenta potentiala a sistemelor de recomandare asupra raspandirii de continut ilegal, precum promovarea drogurilor ilegale si a discursului instigator la ura.
 
Informatiile suplimentare cerute se refera la masurile adoptate de TikTok pentru a impiedica actorii negativi sa manipuleze aplicatia si pentru a reduce riscurile legate de alegeri si de discursul civic. 
 
Astfel, firmele de tehnologie au obligatia de a furniza informatiile solicitate pana la 15 noiembrie, potrivit UE. Dupa acest pas, Comisia va decide cu privire la pasii urmatori, care ar putea include amenzi.
 
Uniunea Europeana a deschis proceduri de neconformitate in temeiul DSA, care solicita companiilor Big Tech sa faca mai mult pentru a aborda continutul ilegal si daunator de pe platformele lor, in legatura cu recomandarile oferite de Facebook si Instagram Meta, AliExpress si TikTok.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: social mediatiktokcomisia europeanacontinut recomandat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Platforma TikTok este data in judecata

de Bianca Tila
09 Oct 2024
Platforma TikTok este data in judecata de 13 state din SUA si Districtul Columbia. Acestea acuza aplicatia ca dauneaza si nu protejeaza tinerii....

TikTok testeaza filmari mai lungi

de Bianca Tila
17 Mai 2024
In prezent, un numar limitat de utilizatori TikTok pot posta clipuri de pana la o ora, in cel mai recent test derulat de platforma. TikTok a...

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

TikTok: O noua functie pentru adaugarea melodiilor

de Bianca Tila
23 Feb 2024
Add to Music App este cea mai noua facilitate pe care o ofera TikTok. Aceasta ajuta utilizatorii sa asculte in serviciul preferat de streaming...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]