Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook: Creatorii de continut care folosesc muzica licentiata vor fi platiti

de Bianca Tila 26 Iul. 2022 787
Facebook: Creatorii de continut care folosesc muzica licentiata vor fi platiti
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania-mama Facebook a anuntat lansarea programului "Music Revenue Sharing" prin care va plati un procent din venituri creatorilor de continut. De asemenea sunt vizati cei care adauga muzica licentiata la propriile filmari, conform news.ro.

Compania este de parere ca "Music Revenue Sharing" va aduce mai multi bani artistilor. Totodata, este prima oara cand Facebook le permite creatorilor de continut sa obtina venituri si din muzica pe care aleg sa o puna clipurilor video.
 
Creatorii au ocazia sa castige 20% din veniturile generate daca adauga la filmari de cel putin 60 de secude muzica licentiata. Meta si artistii impart restul banilor, proportiile fiind necunoscute pana la acest moment.
 
In ceea ce priveste beneficiarii acestui nou program, Facebook a impus creatorilor de continut sa fie eligibili pentru reclame in video, sa indeplineasca criteriile stabilite de companie pentru monetizare si sa utilizeze melodii din libraria de muzica licentiata de platforma sociala.
 
Programul "Music Revenue Sharing" nu este disponibil pentru Reels, categoria copiata de Meta de la TikTok. Desi, compania a investit mult in acest concept, a ales ca noul program sa nu fie disponibil in Reels.
 
In cazul in care programul era introdus si pentru Reels, creatorii de continut ar fi avut o motivatie in plus pentru crearea continutului vertical. In acest fel, creatorii ajutau Meta involuntar in lupta sa cu platforma chinezeasca, TikTok.
 
Dupa postarea unui video, creatorii de continut vor fi notificati automat daca sunt eligibili pentru noul program. Aceasta notificare va fi vizibila in Creator Studio, locul unde vor putea fi verificate veniturile generate.
 
Pentru inceput, acest program este disponibil doar in Statele Unite. Compania incearca sa-si extinda disponibilitatea in lunile urmatoare.
 

Facebook

 
Facebook nu a fost de la inceput o platforma sociala, precum o stim astazi. Mark Zuckerberg a infiintat Facebook in februarie 2004, ca pe o retea cu circuit inchis pentru studentii universitatii unde studia.
 
La inceput compania se numea TheFacebook, ulterior fondatorul a cumparat domeniul Facebook.com pentru 200.000 de dolari. In 2006, Mark Zuckerberg a fost la un pas sa isi vanda compania catre Yahoo, din cauza ignorantei oamenilor care nu observasera ca reteaua sociala incepuse sa se adreseze si companiilor.
 
Primul miliard de oameni cu cont pe Facebook a fost atins in 2012. Zilnic, sunt postate peste 350 de milioane de fotografii si filmulete. 
 
Cu o asemenea istorie si cu asemenea recorduri este de inteles de ce Meta se simte in pericol fata de TikTok. Facebook vrea sa-si recastige locul de cea mai populara platforma sociala.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: facebookmetacreatori de continutmusic revenue sharing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta va opri functionarea celei mai noi platforme sociale in Turcia

de Bianca Tila
16 Apr 2024
Platforma sociala Threads se va opri temporar in Turcia, pana cand Meta va reusi sa puna in aplicare un ordin al autoritatilor locale. Threads va...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Meta infiinteaza o echipa pentru a combate dezinformarea cu ajutorul AI

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Meta va infiinta o echipa pentru a combate dezinformarea si utilizarea abuziva a inteligentei artificiale generative in perspectiva alegerilor din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]