Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook si Instagram s-ar putea inchide pentru Europa

de Bianca Tila 08 Iul. 2022 1020
Facebook si Instagram s-ar putea inchide pentru Europa
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Europa risca sa ramana fara cele mai populare aplicatii, Facebook si Instagram. Se preconizeaza ca ar putea fi inchise in aceasta vara, dupa ce Autoritatea de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal din Irlanda a decis de doua ori sa interzica schimbul de date ale firmelor catre SUA.

Autoritatea de reglementare principla a Facebook in UE este comisarul pentru protectia datelor din Irlanda. Acesta a lansat, in anul 2020, o ancheta si a emis un ordin provizoriu asupra faptului ca principalul mecanism pe care Facebook il utilizeaza pentru transferarea datelor utilizatorilor din UE catre SUA nu poate fi folosit in practica.
 
Compania Faceebok a contestat ancheta si Proiectul preliminar de decizie. Inalta Curte din Irlanda a decis reluarea investigatiei de catre autoritatea de reglementare a datelor. De asemnea, Comisia irlandeza pentru protectia datelor a comunicat faptul ca va impiedica Meta, compania-mama a Facebook si Instagram, din a trimite datele utilizatorilor din Europa in SUA, conform Politico.
 
Facebook si Instagram se afla sub incidenta GDPR, in Europa. In  urma cu noi ani, acordul intre Statele Unite - Uniunea Europeana referitor la permiterea transferului transatlantic de date personale a fost anuluat in justitie. In ceea ce priveste legile europene pentru protectia datelor, acestea reglementeaza pastrarea informatiilor doar dub jurisdictia blocului comunitar.
 
Gigantul tehnologic american a dus multe lupte cu activistii europeni pentru protectia vietii private, proiectul de decizie al autoritatii de reglementare irlandeze a incheiat ultima cale legala a Meta. Curtea Europeana de Justitie a anulat un pact cu privire la fluxurile de date intre UE si SUA, denumit Privacy Shield. In 2020, posibilitatea utilizarii unui alt instrument juridic pe care compania-mama si alte firme americane il punteau folosi pentru transferarea datelor a fost ingreunata. In  aceasta saptamana, decizia Irlandei a fost ca Facebook sa nu se mai bazeze pe SCC.
 
O astfel de decizie pune compania in dificultate, Meta a avertizat in repetate randuri ca ar putea inchide unele dintre serviciile sale in Europa, precum Facebook si Instagram.
 
"In cazul in care nu se adopta un nou cadru transatlantic pentru transferul de date si nu putem continua sa ne bazam pe SCC-uri sau sa ne bazam pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa catre Statele Unite, probabil ca nu vom putea oferi o serie dintre cele mai importante produse si servicii ale noastre, inclusiv Facebook si Instagram, in Europa", a declarat compania-mama intr-un document depus in luna martie a acestui an la Comisia americana pentru valori mobiliare si burse.
 
Grupul autoritatilor nationale europene de reglementare in domeniul protectiei datelor va confirma ordinul de blocare irlandez. Asadar, va trimite un semnal si in mediul de business, referitor la modul in care datele sunt trimise din Europa in SUA, fara decizia instantei supreme a UE din 2020.
 
UE si SUA se afla in plin proces de negociere pentru formularea unui nou text de transfer al datelor. Prin acesta, Meta ar putea trimite date peste Atlantic indiferent de ordinul irlandez. In luna martie, s-a stabilit un acord preliminar la nivel politic, in schimb negocierile pentru detaliile juridice s-ar putea incheia inainte de sfarsitul acestui an.
 
Poiectul de decizie a fost trimis altor autoritati europene care au la dispozitie o luna pentru a-si da avizul, potrivit purtatorului de cuvant al DPC irlandez. 
 
Compania-mama a Facebook si Instagram nu a dat un raspuns imediat la o solicitare de comentarii. Autoritatea din Irlanda a amendat Meta cu 17 milioane de euro in luna martie a acestui an. Ancheta s-a produs pe baza a 12 notificari de incalcare a securitatii datelor pe care autoritatea de reglementare le-a primit in 2018.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metafacebookinstagram

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Meta infiinteaza o echipa pentru a combate dezinformarea cu ajutorul AI

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Meta va infiinta o echipa pentru a combate dezinformarea si utilizarea abuziva a inteligentei artificiale generative in perspectiva alegerilor din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]