Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FYEO, alternativa franceza la Snapchat

de Marian Curelaru 19 Mai. 2014 3553
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In contextul recentelor polemici referitoare la viata privata care se abat asupra popularei aplicatii Snapchat, o companie franceza a lansat FYEO (For Your Eyes Only), un sistem de mesagerie efemera care garanteaza respectarea vietii private, arata cotidianul Le Soir.

Conform fondatorilor, aplicatia FYEO nu colecteaza date personale, in afara unui simplu e-mail la inscriere. "Nu le cerem utilizatorilor decat adresa de e-mail, varsta si sexul", explica Fabien Zanini, cofondator al FYEO. Aplicatia garanteaza un anonimat complet. De exemplu, pseudonimele nu apar in timpul lecturii mesajelor, ceea ce face inutile capturile de ecran. Fiecare mesaj este efemer, de la 5 la 30 de secunde. Mesajele dispar apoi simultan de pe telefoanele utilizatorilor si din serverele FYEO, fara istoric.
 
FYEO isi propune sa contribuie si la rezolvarea altor probleme, precum spionajul industrial. "Furtul de date si de informatii este un fapt, iar caracterul efemer al mesajelor din aplicatia noastra permite astfel mai multa securitate pentru intreprinderi" a spus Fabien Zanini. 
 
Pana la sfarsitul lunii mai 2014, o versiune web a aplicatiei va permite, de asemenea, conversatia in deplina siguranta intre computere.
Confidentialitatea datelor este noul argument avansat de creatorii aplicatiei de mesagerie ca raspuns la diferitele scandaluri de supraveghere si de furt al datelor personale care ating in mod regulat Internetul. 
 
Recent, John McAfee, fondator creatorul antivirusului cu acelasi nume (dar care a demisionat din companie in 1994), a anuntat disponibilitatea sub Android si Windows Phone a unei noi mesagerii, garantata 100% drept confidentiala, Chadder. O versiune pentru iOS este prevazuta in curand.
La randul sau, Snapchat, aplicatia de referinta in materie de comunicatie efemera (mesagerie, videoconferinte, partajare de foto/video) a incheiat recent un acord cu autoritatea de concurenta din SUA, Federal Trade Commission (FTC), in vederea imbunatatirii confidentialitatii si a securitatii serviciilor sale.
 
FYEO poate fi descarcat gratuit de pe App Store si Google Play.
Startup-ul a decis sa faca aplicatia gratuita si sa obtina venituri din publicitate, atunci cand numarul de persoane inscrise va face posibil acest lucru.
 


Tags: social mediaaplicatiimesagerie efemerafyeosnapchat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

WhatsApp pregateste lansarea unei aplicatii pentru iPad

de Bianca Tila
20 Sep 2023
WhatsApp a inceput testarea versiunii pentru iPad. Nu peste multa vreme, WhatsApp va functiona si pe tabletele Apple. In prezent, un numar mic de...

WhatsApp lucreaza la interoperabilitatea cu alte aplicatii

de Bianca Tila
11 Sep 2023
Avand in vedere noua legislatie europeana, WhatsApp a inceput dezvoltarea interoperabilitatii cu serviciile terte. In acest fel, utilizatorii vor...

Snapchat Plus trece de 3 milioane de abonati

de Bianca Tila
24 Apr 2023
In prezent, Snapchat a reusit sa stranga peste 3 milioane de abonati platitori, potrivit platformei sociale. Peste 3 milioane de oameni platesc...

Cresteri rapide. BeReal este in topul aplicatiilor

de Bianca Tila
11 Oct 2022
In primele trei trimestre ale acestui an, aplicatia franceza a inregistrat o crestere masiva. De asemenea, celelalte platforme sociale incearca sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]