Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instagram lanseaza cardurile de profil

de Bianca Tila 16 Oct. 2024 2
Instagram lanseaza cardurile de profil
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Instagram lanseaza "cardurile de profil", care, in fapt, sunt carti de vizita digitala pentru Gen Z.

Dupa cateva luni de teste, compania lanseaza oficial cardurile de profil. Cu ajutorul acestora, utilizatorii platformei isi pot prezenta profilul din cadrul platformei de socializare.
 
Cardurile de profil exista doar in fomat digital in cadrul aplicatiei. De asemenea, vor avea doua parti. Pe o parte sunt afisate informatiile esentiale ale profilului, iar pe cealalta un cod QR ce poate fi scanat pentru a ajunge la profilul respectiv.
 
In plus, utilizatorii pot personaliza aspectul cardurilor, de exemplu fundalul afisat in spatele codului QR poate fi schimbat dupa bunul plac.
 
Cea mai noua functionalitate Instagram vizeaza utilizatorii generatiei Z, care s-au aratat interesati de o forma de marketare a profilului de Instagram asemanatoare cardurilor de vizita.
 
Cardurile de profil permit utilizatorilor sa-si prezinte profilul colaboratorilor si brandurilor intr-o forma atragatoare. La fel de usor, pot fi folosite pentru legarea de noi prietenii in cadrul platformei.
 
Idntitatea pe platforma poate fi prezentata mult mai usor, prin:
 
- fotografii de profil - utilizatorii pot alege o imagine reprezentativa sau creatorii de continut pot alege o imagine in functie de tipul contului 
- nume de utilizator - nu mai este nevoie sa fie usor de retinut, avand in vedere codul QR care te duce direct pe pagina
- bio - descrierea contului cantareste in acest cadru de profil, utilizatorii pot afla pe scurt despre persoana care urmeaza sa o urmareasca
- link - pentru creatorii de continut este de mare ajutor, avand in vedere ca multi au site-uri pentru afaceri sau blog
 

Instagram

 
Instagram este o platforma de socializare axata pe partajarea de imagini si videoclipuri. Aceasta ofera o gama larga de functii, precum: postari, stories, reels, IGTV, mesaje directe si hashtag-uri.
 
Aplicatia detinuta de Meta a castigat utilizatorii prin strategiile folosite si noul concept de la acea vreme (de a posta doar imagini pe un anumit format).
 
In octombrie 2010, Kevin Systrom si Mike Krieger au lansat o aplicatie de partajare a fotografiilor, numita Instagram. Initial, acesta putea fi folosita doar pe iOS. Instagram a castigat rapid popularitate datorita filtrelor sale care transformau fotografiile obisnuite in imagini atractive.
 
In 2012, aplicatia este achizitionata de Facebook pentru aproximativ 1 miliard de dolari. In acest an se marcheaza o expansiune rapida a platformei.
 
Un an mai tarziu, aplicatia introduce functia de "video", permitand utilizatorilor sa posteze videoclipuri de pana la 15 secunde.  Atunci cand Instagram lanseaza "Stories", utilizatorii incep sa partajeze momente temporare. Functia similara de pe Snapchat ia amploare.
 
Pe de alta parte, in timpul pandemiei, Instagram creste semnificativ, utilizatorii cautand sa se conecteze si sa impartaseasca experiente.
 
In prezent, aplicatia continua sa evolueze, punand accet pe continut video scurt si dezvoltand noi functii pentru sprijinirea creatorilor de continut cum este si in acest caz, lansarea cardurilor de profil.
 
Aplicatia detinuta de Meta a devenit o platforma esentiala pentru marketing, influenceri si branduri.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: instagramcarduri de profilsocial media

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Instagram reuseste sa produca mai multi bani din reclame decat YouTube

de Bianca Tila
08 Apr 2024
Meta a fost obligata de o instanta sa faca publice cifrele pe care le produce. Acestea au aratat cum Instagram aduce companiei mai multi bani din...

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

Mark Zuckerberg isi cere scuze. Efectele Instagram asupra copiilor sunt majore

de Bianca Tila
01 Feb 2024
Mark Zuckerberg, seful Meta, le-a cerut scuze parintilor care l-au acuzat ca Instagram a contribuit la exploatarea sau sinuciderea copiilor....

Facebook si Instagram au luat o decizie. Noi restrictii pentru tineri

de Bianca Tila
10 Ian 2024
Meta a decis sa introduca noi restrictii pentru tineri, pe fondul efectelor negative ale retelelor sale sociale. In acest sens, compania a decis sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]