Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instagram vine cu un nou design inspirat de TikTok

de Bianca Tila 17 Iun. 2022 1163
Instagram vine cu un nou design inspirat de TikTok
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meta simte concurenta ce se formeaza si incearca sa-si modifice platformele pe care le detine. Dupa introducerea Reels, Instagram testeaza noi modele de design-uri inspirate de aplicatia TikTok.

Instagram incearca sa copieze TikTok cu totul. Dupa preluarea ideii de clipuri video scurte, platforma sociala incearca si implementarea design-ului "full screen". Toate aceste schimbari sunt realizate pentru a face fata presiunii.
 
In luna mai, aplicatia detinuta de Meta a incercat sa testeze un design semi full screen. In prezent, Instagram incearca sa puna in aplicare un design ce duce ideea de full screen aproape la extrem.
 
Noul design pune continutul ecranului pe primul loc. Cu expectia barei de butoane de jos, care ramane pe un fundal negru, tot restul ecranului va fi ocupat de continut, fie acesta video sau imagine.
 
In ceea ce priveste celelalte elemente, precum butoanele de interactiune cu continutul, numarul like-urilor, comentariile din partea de jos a ecranului, functiile de postare, accesarea notificarilor si logo-ul Instagram, acestea vor fi afisate cu transparenta peste continut.
 
Insa, Instagram nu s-a oprit la un singur design. Acesta testeaza si un al doilea design inspirat de TikTok ce copiaza complet interfata aplicatiei chinezesti.
 
Postarile din Instagram vor putea fi vazute si pe Facebook, de teama TikTok, conform unor documente interne Meta. In ceea ce priveste concurenta, Meta planuieste multe schimbari, printre care reintegrarea Messenger in Facebook.
 

Instagram vs TikTok

Instagram este o retea sociala ce ofera servicii de photo-sharing si video-sharing. De asemenea, cu ajutoul aplicatiei, utilizatorii reusesc sa incarce poze si video-uri, sa le aplice filtre digitale si sa le distribuie pe o multime de retele sociale, precum Facebook.
 
Aplicatia a fost creata de Kevin Systrom si Mike Krieger. A fost lansata in octombrie 2010 si a cunoscut repede succesul, ajungand in 2012 la cifra de 100 de milioane de utilizatori.
 
Instagram a fost achizitionat de Facebook in aprilie 2012 pentru aproximativ 1 miliard de dolari. In 2013, aplicatia a crescut cu 23%, in timp ce Facebook, compania-mama, cu doar 3%.
 
In prezent, Instagram este una dintre cele mai utilizate retele sociale in comunicarea companiilor cu consumatorii si nu numai.
 
TikTok este o aplicatie creata in 2016 ce se bazeaza pe crearea unor videoclipuri scurte.
 
Aceasta aplicatie a castigat prin noutatea design-ului, concepte si algoritm. Felul cum utilizatorii interactioneaza cu videoclipurile directioneaza ce fel de continut urmeaza sa vizualizeze. Acest fapt nu este primul de acest gen, Youtube folosind un model similar.
 
Tiktok arata toate videoclipurile utilizatorilor sai, indiferent de cine le posteaza. Astfel, utilizatorii aplicatiei au o vizibilitate mult mai mare in spatiul virtual. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: instagramtiktokmeta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Meta infiinteaza o echipa pentru a combate dezinformarea cu ajutorul AI

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Meta va infiinta o echipa pentru a combate dezinformarea si utilizarea abuziva a inteligentei artificiale generative in perspectiva alegerilor din...

TikTok: O noua functie pentru adaugarea melodiilor

de Bianca Tila
23 Feb 2024
Add to Music App este cea mai noua facilitate pe care o ofera TikTok. Aceasta ajuta utilizatorii sa asculte in serviciul preferat de streaming...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]