Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lockdown Mode, o noua functie Apple

de Bianca Tila 07 Iul. 2022 800
Lockdown Mode, o noua functie Apple
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple a anuntat instalarea unei noi functii pentru iPhone, numita "Lockdown Mode". Aceasta are drept scop protejarea utilizatorilor de profil inalt, precum politicienii si activistii, de hackeri sponsorizati de state, transmite CNBC.

Modul de blocare este menit sa dezactiveze mai multe functii de pe iPhone pentru a-l face mai putin vulnerabil la spyware. Astfel, prin reducerea semnificativa a numarului de functii, atacatorii nu pot accesa sau pirata restul lasate active.
 
Prin "Lockdown Mode" mai multe functii sunt dezactivate precum cele din iMessage si JavaScript in browserul Safari. In acest fel se impiedica instalarea de noi profiluri de configurare, blocand conexiunile prin cabru si copierea datelor dispozitivului. De asemenea, aceasta functie noua cu care Apple protejeaza, opreste cererile de servicii Apple primite, inclusiv FaceTime.
 
Cercetatorii care gasesc o defectiune de securitate in Lockdown Mode vor fi platiti cu pana la 2 milioane de dolari de catre gigantul tehnologic.
 
In urma cu cateva luni, s-a dezvaluit faptul ca hackerii sponsorizati de state au capacitatea de a pirata iPhone-uri de model recent cu atacurile "zero-click" distribuite prin mesaje. In aceasta maniera, succesul hackerilor poate veni chiar daca victima nu face click pe un link.
 
Apple s-a confruntat cu o situatie dificila, avand in vedere volumul mare de guvernatori care cereau rezolvarea acestei probleme. Parlamentarii americani au pus presiune pe companie pentru a afla detalii despre atac, inclusiv daca le pot detecta dispozitivul, cate au fost descoperite, cand si unde au avut loc.
 
In motivarea hackerilor sta in volumul financiar, iar majoritatea programelor sunt concepute pentru a convinge un utilizator sa renunte la informatii importante, precum parola sau accesul la conturile financiare.
 
"Dar atacurile sponsorizate de stat pe care le vizeaza Lockdown Mode sunt diferite: folosesc instrumente foarte scumpe vandute direct agentiilor de aplicare a legii sau guvernelor suverane si folosesc bug-uri nedescoperite pentru a obtine un punct de sprijin in sistemul de operare al iPhone-ului. 
 
De acolo, atacatorii pot face lucruri precum controlul microfonului si al camerei si pot fura istoricul de navigare si comunicatii al utilizatorului", scrie Bursa.
 
Aceasta noua functie este destinata unui numar mic de persoane, care cred ca ar putea fi vizate de catre hackerii sponsorizati de stat. Astfel, dorind un nivel extrem de securitate.
 
In aceste atacuri de programe spion de calitate militara sunt vizati jurnalisti, activisti pentru drepturile omului si directorii de companii, conform The Washington Post.
 
De asemenea, Spyware ar fi fost folosit pentru a viza oficiali publici, lideri separatisti catalani din Spania si un ministru francez.
 
"Desi marea majoritate a utilizatorilor nu vor fi niciodata victimele atacurilor cibernetice extrem de vizate, vom lucra neobosit pentru a proteja numarul mic de utilizatori", a declarat Ivan Krstic, seful departamentului de inginerie si arhitectura de securitate al Apple, intr-un comunicat.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: applelockdown modehackeri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Hackerii au accesat reteaua interna a platformei Reddit

de Bianca Tila
10 Feb 2023
Cea mai recenta victima a hackerilor din randul companiilor de tehnologie este Reddit. Reteaua interna a platformei a fost accesata in urma...

Elon Musk ataca Apple. Producatorul de iPhone a redus cheltuielile cu reclame pe Twitter

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Apple si-a redus cu mult cheltuielile cu reclame cumparate pe Twitter. Producatorul de iPhone este nemultumit de modul in care continutul este...

Hackerii pretind ca au spart TikTok

de Bianca Tila
06 Sep 2022
TikTok neaga afirmatia ca ar fi fost victima hackerilor. Toate acestea s-au petrecut dupa ce o grupare a publicat pe un forum o cantitate insemnata...

Facebook incearca din nou sa produca un smartphone cu specialisti Apple

de Adela Simonescu
28 Mai 2012
Facebook a cooptat mai multi ingineri specialisti in software si hardware care au lucrat in cadrul companiei Apple in cadrul proiectelor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]