Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lupta intre retelele sociale. Instagram se confrunta agresiv cu TikTok

de Bianca Tila 22 Iul. 2022 912
Lupta intre retelele sociale. Instagram se confrunta agresiv cu TikTok
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Instagram simte presiunea aplicatiei TikTok. Aceasta din urma reuseste sa adune o comunitate din ce in ce mai mare, in timp ce Instagram stagneaza.

Instagram produce schimbari pentru a reusi sa-i faca fata aplicatiei TikTok. In acest sens, pentru a concura eficient, aplicatia detinuta de Meta a transformat toate filmarile mai scurte de 15 minute in Reels. Toate aceste filmari postate de utilizatorii Instagram vor fi transformate automat in Reels.
 
Aceasta schimbare vine ca o noua miscare in fata TikTok-ului. Aplicatia detinuta de Meta nu vrea sa dea niciun motiv utilizatorilor de a renunta la Instagram in favoarea TikTok sau de a prefera mai mult aplicatia asiatica.
 
Absolut toate clipurile video pe care le vor posta utilizatorii Instagram si care au o durata mai scurta de 15 minute vor fi transformate automat in format vertical Reels. De asemenea, incepand cu prima aparitie TikTok, Instagram s-a simtit amenintata, creand Reels - ceea ce vrea sa fie o clona a formatului adoptat pe TikTok.
 
De acum utilizatorii nu mai au de ales, chiar daca nu doresc sa foloseasca acest nou format, videoclipurile postate se vor formata automat. Astfel, utilizatorii vor contribui involuntar la cresterea in popularitate a formatuilui vertical copiat de la aplicatia asiatica. Concurenta este destul de stransa, avand in vedere miscarile Instagram.
 
Aceasta mutare dezvaluie o doza de disperare din partea executivilor Meta in fata cresterii de neoprit a TikTok. Schimbarea nu a luat in calcul faptul ca si filmarile orizontale vor fi incadrate in format vertical, lucru deranjant pentru utilizatorii si creatorii de continut.
 
Instagram ia toate masurile pentru a da replica TikTok-ului. Astfel, toate clipurile video de peste 90 de secunde postate de conturile publice vor fi recomandate de algoritm in intreaga retea. Pana in prezent o filmare putea fi vazuta doar de urmaritori, insa cu schimbarile facute la formatul Reels o filmare poate ajunge sa fie vazuta de multe alte persoane necunoscute. O exceptie de la aceasta masura o fac conturile private.
 
De asemenea, Meta nu se lasa, consolidandu-si continutul video. Instagram nu va mai avea doua sectiuni separate: Video si Reels. Pentru tot ceea ce inseamna continut video pe Instagram va exista o singura sectiune, indiferent de format sau lungime.
 
Aplicatia detinuta de Meta pregateste si lansarea unei noi interfete, inspirata de la concurenta. Filmarile verticale vor acoperi o parte mare a ecranului, informatiile fiind suprapuse acestora.
 

Instagram

 
Instagram este una dintre cele mai populare aplicatii. Aceasta este detinuta de Meta si pune la dipozitia utilizatorilor o retea sociala cu functii de video-sharing si photo-sharing.
 
Instagrama cunoscut un succes enorm inca de la inceputurile sale, reusind sa fie cumparat de Facebook cu aproximativ 1 miliard de dolari, in 2012.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: instagramtiktokretele sociale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Instagram reuseste sa produca mai multi bani din reclame decat YouTube

de Bianca Tila
08 Apr 2024
Meta a fost obligata de o instanta sa faca publice cifrele pe care le produce. Acestea au aratat cum Instagram aduce companiei mai multi bani din...

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

TikTok: O noua functie pentru adaugarea melodiilor

de Bianca Tila
23 Feb 2024
Add to Music App este cea mai noua facilitate pe care o ofera TikTok. Aceasta ajuta utilizatorii sa asculte in serviciul preferat de streaming...

TikTok lanseaza centre eletorale pentru alegerile europene

de Bianca Tila
19 Feb 2024
In luna martie, TikTok va lansa centre electorale care vor oferi informatii despre alegerile europene din surse oficiale. Aplicatia anunta ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]