Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magazin online. Promovarea prin Social Media

de Idei de afaceri 24 Oct. 2023 815
Magazin online. Promovarea prin Social Media
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Platformele sociale tind sa aiba o influenta tot mai mare in eCommerce-ul de astazi, principalul factor fiind increderea in recomandarea unui produs sau a unui serviciu de catre o persoana pe care o cunosc, prieten sau persoana publica – autoritate in domeniu.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<

Stabileste-ti obiectivele magazinului tau in retelele sociale si vei putea masura mai usor rezultatele obtinute dupa un interval de timp: cat trafic vrei sa generezi din social media, numarul de fani si  followers, rata de conversie a acestora etc.

Asigura-te ca stii care sunt nevoile clientilor tai inainte de a publica materiale pe retelele de socializare si incearca sa distribui continut de calitate fara sa urmaresti vanzarea imediata.
 

Promovare prin Social Media

 
Tactici si metode prin care iti poti creste randamentul in retelele de socializare:
 
- Optimizeaza-ti materiale publicate avand in vedere cuvintele si expresiile-cheie utilizate in eforturile tale SEO si PPC. Ca si in motoarele de cautare, utilizatorii vor cauta aceleasi expresii pe care le-ai utilizat si in celelalte metode de promovare.
 
- Distribuie materialele potrivite – continutul de calitate fiind apreciat mai usor si nefiind la fel de intruziv ca incercarile de marketing direct. Stabileste o conexiune cu utilizatorii si acestia vor avea incredere in produsele si serviciile tale.
 
- Foloseste review-urile (analizele) clientilor in avantajul tau si publica-le pe retelele de socializare. Review-urile sunt unelte puternice care iti pot influenta mult volumul vanzarilor.
 
- Afiseaza butoanele de distribuire in retelele de socializare in pozitii strategice din paginile magazinului tau virtual, iar utilizatorii nu vor intarzia sa le foloseasca.
 
- Pe pagina ta din reteaua de socializare, dar si in website, foloseste materiale vizuale precum imagini si videoclipuri, acestea avand o rata mai mare de distribuire comparativ cu materialele in format text.
 
- Interactioneaza cu utilizatorii (followerii) tai, acesta fiind principalul scop al retelelor de socializare. Creeaza conexiuni cu utilizatorii, castiga-le increderea si ei te vor rasplati.
 
- Fii constant si obisnuieste-ti utilizatorii cu publicarea regulata de materiale online, astfel incat ei sa se obisnuiasca cu o anumita frecventa sau periodicitate.
 

Alte metode de promovare

 
Cand iti deschizi o afacere noua, orice client nou inseamna enorm. De aceea, orice campanie de promovare in plus este binevenita. Daca simti ca nu ai obtinut maximum din metodele prezentate anterior, cu siguranta vei descoperi si alte metode de promovare.
 
Una dintre ele este aceea de a publica pe site-urile de anunturi online ofertele publicitare la produsele si serviciile pe care le oferi.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
Concluzionand, un magazin online nou poate intreprinde numeroase campanii de marketing, dar pentru maximizarea rezultatelor este recomandabil sa apelezi la specialisti in domeniu care sa iti asigure un numar cat mai mic de teste, iar resursele tale financiare si umane sa nu fie irosite inca din start.
 
Nu exista reteta ideala pentru un succes garantat, dar iti recomand sa testezi mai multe metode din cele prezentate, masoara-ti in permanenta rezultatele si alege-o pe cea mai potrivita afacerii tale.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: magazin onlinepromovaresocial media

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Top 10 Idei de promovare pentru campaniile de Social Media ale unei afaceri

de Camelia Diaconu
07 Ian 2019
Social Media a devenit locul ideal de promovare al oricarui tip de business. Ofera o gama variata de oportunitati de promovare, singura conditie este...

Ai un restaurant? Iata 5 metode de promovare prin social media

de Camelia Diaconu
19 Mai 2020
Social media a devenit mediul perfect in care poti sa iti promovezi orice afacere, indiferent de domeniu. Este locul in care poti sa te diferentiezi...

Social media intr-o afacere - greseli pe care trebuie sa le eviti

de Camelia Diaconu
06 Mai 2021
Deschiderea unei noi afaceri inseamna si promovare, iar tinerii antreprenori trebuie sa se asigure ca stapanesc cu biro si acest domeniu inainte de...

Industriile si tendintele din social media marketing

de Idei de afaceri
31 Aug 2017
Puterea retelelor de socializare pentru mixul de marketing si de comunicare este evidenta. In ultimii 7 ani transformarile din acest domeniu au fost...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]