Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale

de Bianca Tila 17 Mar. 2023 51
Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aplicatia TikTok va fi interzisa in Marea Britanie pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat. Aceasta decizie urmeaza masurile similiare luate de alte tari occidentale, care au interzis aplicatia video chineza, din motive de securitate, potrivit Reuters.

Aplicatia a devenit tot mai urmarita de catre autoritati, din cauza temerilor ca datele utilizatorilor ar putea ajunge in posesia guvernului chinez, subminand interesele de securitate occidentale.
 
"Securitatea informatiilor sensibile ale guvernului trebuie sa fie pe primul loc, asa ca astazi interzicem aceasta aplicatie pe dispozitivele guvernamentale. Utilizarea altor aplicatii de extragere a datelor va fi tinuta sub control", a declarat ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, intr-un comunicat.
 
In acest sens, Guvernul britanic a cerut Centrului National de Securitate Cibernetica sa analizeze potentiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicatiile de social media si riscurile legate de modul in care informatiile sensibile ar putea fi accesate si utilizate.
 
Aplicatia a fost interzisa de pe dispozitivele oficiale in Statele Unite, Canada, Belgia si Comisia Europeana.
 
"Restrangerea utilizarii TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent si proportional, dupa sfaturile expertilor nostri in securitate cibernetica", a spus Dowden.
 
TikTok a declarat ca a fost dezamagit de decizie. Astfel, compania a inceput deja sa ia masuri pentru a proteja in continuare datele utilizatorilor europeni.
 
"Credem ca aceste interdictii s-au bazat pe conceptii gresite fundamentale si sunt determinate de o geopolitica mai larga, in care TikTok si milioanele nostri de utilizatori din Marea Britanie nu joaca niciun rol", a spus un purtator de cuvant al TikTok.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: securitatetiktokmarea britanietelefoane guvernamentale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

TikTok: O noua functie pentru adaugarea melodiilor

de Bianca Tila
23 Feb 2024
Add to Music App este cea mai noua facilitate pe care o ofera TikTok. Aceasta ajuta utilizatorii sa asculte in serviciul preferat de streaming...

TikTok lanseaza centre eletorale pentru alegerile europene

de Bianca Tila
19 Feb 2024
In luna martie, TikTok va lansa centre electorale care vor oferi informatii despre alegerile europene din surse oficiale. Aplicatia anunta ca va...

TikTok este criticat. Universal Music Group isi retrage muzica de pe aplicatie

de Bianca Tila
31 Ian 2024
Universal Music Group isi retrage muzica, in curand, de pe aplicatia TikTok, potrivit marelui producator de muzica. De la data de 1 februarie, pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]