Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meta inregistreaza un declin peste asteptari

de Bianca Tila 28 Iul. 2022 791
Meta inregistreaza un declin peste asteptari
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania-mama a Facebook a afisat un declin peste asteptari al veniturilor trimestriale. De asemenea, Meta a publicat previziuni care indica o a doua scadere consecutiva a vanzarilor, transmite CNBC.

Actiunile Meta au scazut cu aproximativ jumatate de la inceputul anului. Acest fapt este ingrijorator pentru investitori in vederea sanatatii activitatii de baza. Astfel, compania ar putea pierde venituri considerabile, fiind afectata activitatea de publicitate online.
 
Actualizarea de confidentialitate a sistemului iOS al Apple de anul trecut a afectat divizia Meta, limitand capacitatea de a urmari utilizatorii. De asemenea, un alt factor distructiv a fost economia in scadere ce a deteminat unele companii sa-si reduca bugetele pentru publicitate.
 
Rolul de director de strategie este preluat de directorul financiar David Wehner, care supervizeaza dezvoltarea corporativa, potrivit companiei. In postul de director financiar, compania o promoveaza pe Susan Li, actualul vicepresedinte financiar.
 
In ceea ce priveste veniturile din al doilea trimestru, acestea au scazut cu aproape 1% comparativ cu anul trecut. De asemenea, Meta a emis o prognoza dezamagitoare pentru trimestrul al treilea. Compania invoca "o continuare a mediului de cerere slaba de publicitate pe care l-am experimentat pe parcursul celui de-al doilea trimestru, despre care credem ca este determinat de o incertitudine macroeconomica mai larga".
 
Vanzarile din acest trimestru al companiei se vor inregistra intre 26 de miliarde de dolari si 28,5 miliarde de dolari. Ulterior, compania va urma estimarea medie a analistilor de 30,5 miliarde de dolari.
 
In ceea ce priveste Reality Labs, aceasta va genera mai putini bani in trimestrul al treilea fata de cel anterior. Unitatea sa de afaceri este responsabila de dezvoltarea metaversului si a tehnologiilor asociative de realitate virtuala si realitate augmentata.
 
Compania-mama Facebook a reusit sa obtina venituri de 28,82 miliarde de dolari, inregistrandu-se sub asteptarile de 28,94 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv. De asemenea, profitul pe actiune era estimat la 2,59 dolari, in timp ce in realitate a fost de 2,46 dolari.
 
Usor peste numarul anticipat de analisti a fost cel al utilizatorilor activi zilnic, de 1,97 miliarde (in timp ce la estimari era de 1,96 miliarde).
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metafacebookvenituri trimestriale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Meta va opri functionarea celei mai noi platforme sociale in Turcia

de Bianca Tila
16 Apr 2024
Platforma sociala Threads se va opri temporar in Turcia, pana cand Meta va reusi sa puna in aplicare un ordin al autoritatilor locale. Threads va...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Meta infiinteaza o echipa pentru a combate dezinformarea cu ajutorul AI

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Meta va infiinta o echipa pentru a combate dezinformarea si utilizarea abuziva a inteligentei artificiale generative in perspectiva alegerilor din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]