Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meta Platforms lanseaza un model AI capabil sa traduca si sa transcrie vorbirea in zeci de limbi

de Bianca Tila 23 Aug. 2023 85
Meta Platforms lanseaza un model AI capabil sa traduca si sa transcrie vorbirea in zeci de limbi
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meta Platforms a lansat un model AI capabil sa traduca si sa transcrie vorbirea in zeci de limbi.

Noua lansare a companiei-mama a Facebook reprezinta un potential element de baza pentru instrumentele care permit comunicarea in timp real intre limbi, potrivit Reuters.
 
SeamlessM4T ar putea suporta traduceri intre text si vorbire in aproape 10 de limbi, conform companiei. De asemenea, acesta ar putea traduce complet din vorbire in vorbire pentru 35 de limbi, combinand tehnologia care era disponibila anterior doar in modelele separate.
 
Mark Zuckerberg a precizat ca are in vedere astfel de instrumente care sa faciliteze interactiunile intre utilizatorii de pe tot globul in metaverse. Compania pariaza pe acest set de lumi virtuale interconectate.
 
Modelul a fost pus la dispozitia publicului pentru uz necomercial.
 
Compania a lansat in acest an o serie de modele AI, in cea mai mare parte gratuite, inclusiv un model de limbaj larg numit Llama. Acesta reprezinta o provocare serioasa pentru modelele proiectate si vandute de OpenAI, sustinut de Microsoft si Google, parte a grupului Alphabet.
 
Potrivit lui Zuckerberg, ecosistemul AI deschis functioneaza in avantajul companiei, avand in vedere aprovizionarea efectiva a crearii de instrumente destinate consumatorilor pentru platformele sale sociale.
 
Totusi, Meta se confrunta cu intrebari legale similare cu restul industriei in jurul datelor de formare ingerate pentru a-si crea modelele. 
 
Luna trecuta, comedianta Sarah Silverman si alti doi autori au intentat procese pentru incalcarea drepturilor de autor. In acest caz au fost implicati Meta si OpenAI, fiind acuzati ca folosesc cartile ca date de antrenament fara permisiune.
 
In ceea ce priveste SeamlessM4T, cercetatorii Meta au adunat date de antrenament audio din 4 milioane de ore de "audio brut provenit dintr-un depozit disponibil public de date web accesate cu crawlere". 
 
In plus, un purtator de cuvant al companiei nu a raspuns la intrebarile cu privire la provenienta datelor audio. Datele text provin din seturi de date create anul trecut, care au extras continut de pe Wikipedia si site-uri web asociate, potrivit lucrarii de cercetare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: meta platformszuckerbergseamlessm4t

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]