Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meta se cofrunta cu probleme majore. Veniturile si profitul sunt in scadere

de Bianca Tila 27 Oct. 2022 579
Meta se cofrunta cu probleme majore. Veniturile si profitul sunt in scadere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meta se afla intr-o situatie dificila, avand in vedere veniturile care sunt in scadere. Mark Zuckerberg nu renunta la planurile companiei si continua sa dezvolte metaversul, scrie agentia AFP, preluata de boursorama.com.

In prezent, veniturile companiei inregistreaza scaderi, in timp ce profitul net se injumatateste, iar numarul de utilizatori stagneaza. Compania Meta detine unele dintre cele mai mari platforme, precum Facebook, Instagram si WhatsApp.
 
In trimestrul al III-lea, grupul californian si-a vazut profitul net in cadere libera la 4,4 miliarde de dolari (-52% comparativ cu anul trecut). Cifra de afaceri a scazut cu 4%, la 27,7 miliarde de dolari, potrivit Hotnews.
 
„Ne confruntam cu un mediu macroeconomic instabil, cu o concurenta sporita, cu probleme de targetare a reclamelor si cu cresterea costurilor pentru investitiile noastre pe termen lung, dar trebuie sa spun ca produsele noastre par sa se descurce mai bine decat sugereaza unele comentarii”, a transmis Mark Zuckerberg.
 
In prezent, pretul actiunilor companiei s-a prabusit cu 12% dupa publicarea rezultatelor. De asemenea, scaderile au continuat, dupa conferinta pretul a scazut cu 19%, in tranzactiile electronice de dupa inchiderea Bursei din New York.
 
Meta "sta pe picioare subrede", a declarat Debra Aho Wiliamson, analist la Insider Intelligence.
 
Bulletin este un serviciu de newslettere pe baza de abonament si a fost lansat cu mult timp in urma de Meta. Insa, acesta va fi inchis din cauza curateniei continue pe care Meta o desfasoara.
 
Compania doreste sa reduca cheltuielile, ceea ce duce la inchiderile masive ale unor servicii. Acum este randul lui Bulletin.
 
In acest sens, Bulletin a fost lansat in anul 2021 si a fost gandit ca un serviciu de newslettere pe baza de abonament care sa concureze cu liderul nisei, Substack.
 
Acest serviciu se adresa jurnalistilor independenti. Cu ajutorul acestuia, jurnalistii puteau monetiza continutul prin e-mail-uri informative trimise exclusiv celor care plateau un abonament in acest sens.
 
Bulletin a fost utilizat de peste 120 de jurnalisti, printre care se numara mai multe celebritati de peste ocean. In prezent, acestia vor sa-si mute lista de abonati pe o alta platforma, impreuna cu continutul.
 
La inceputul anului viitor, acest serviciu se va inchide, potrivit Meta. Compania face eforturi pentru a scadea cheltuielile si a creste veniturile. Pentru prima oara Meta isi reduce numarul de angajati si urmeaza sa inchida mai multe produse. De asemeena, in acest timp, Meta va creste numarul de reclame afisate pe Instagram si Facebook.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metameta in scadereprofit netvenituriinstagramfacebookbulletin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta va opri functionarea celei mai noi platforme sociale in Turcia

de Bianca Tila
16 Apr 2024
Platforma sociala Threads se va opri temporar in Turcia, pana cand Meta va reusi sa puna in aplicare un ordin al autoritatilor locale. Threads va...

Instagram reuseste sa produca mai multi bani din reclame decat YouTube

de Bianca Tila
08 Apr 2024
Meta a fost obligata de o instanta sa faca publice cifrele pe care le produce. Acestea au aratat cum Instagram aduce companiei mai multi bani din...

TikTok pregateste un rival pentru Instagram

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Codul aplicatiei TikTok dezvaluie o noua aplicatie, numita TikTok Photos. Aparent, compania lucreaza in prezent la aceasta. Referintele despre...

Meta foloseste AI-ul pentru imbunatatirea algoritmului

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Algoritmul care recomanda clipuri video utilizatorilor de Facebook va folosi inteligenta artificiala. Aceasta schimbare vrea sa aduca recomandari mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]