Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politicile social media, in topul companiilor

de Alexandra Popescu 26 Mai. 2014 3024
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stabilirea unei culturi pozitive a companiei este in topul multor directori generali, deoarece aceasta contribuie la construirea afacerii. Insa, acum exista o alta tendinta in curs de dezvoltare, la care companiile se gandesc mai creativ: politicile social media si incurajarea personalului de a gandi inteligent despre modul in care se prezinta ca indivizi online si in lumea reala.

 
Intr-o afacere, este indicat ca toti membrii acesteia sa aiba o reputatie online pozitiva, iar ei trebuie sa lucreze la acest lucru. Daca toti vor avea un brand personal bun, vor avea un impact pozitiv asupra companiei ca intreg.
 
Va prezentam patru strategii de branding personal, care vor consolida cultura companiei si imaginea acesteia.
 
Fii sociabil, pentru a incepe proiectarea de sus. Un studiu a scos la iveala ca 68% dintre cei 500 de directori intervievati nu au folosit niciun canal de social media. Unii dintre acestia au avut o prezenta digitala folosind LinkedIn, insa multi nu au fost implicati activ pe aceasta platforma sau nu au avut active informatii detaliate cu privire la experienta lor sau la rolurile anterioare. Influenteaza-ti echipa executiva sa isi creeze o personalitate deschisa si autentica, ce ofera o perspectiva asupra trecutului si sa difuzeze propriile ganduri prin canalele social media.
 
Fa-ti o politica social media mai putin defensiva. Unele dintre edictele companiilor privind ce trebuie si ce nu trebuie sa spuna angajatii pe canalele social media pot fi negative, iar echipa nu va simti incurajare pentru a se exprima digital. Daca le vei oferi angajatilor un mod pozitiv prin care sa vorbeasca despre ei insisi, despre brandul si industria lor, ei se vor simti mai increzatori sa foloseasca social media mai des.
 
Stabileste evangheliile tale naturale. Oricare ar fi nisa, vor fi oameni din organizatie care sunt naturali in crearea relatiilor cu clienti curenti sau potentiali, online si in persoana. Afla cine sunt acestia si ajuta-i sa isi construiasca profiluri digitale de incredere. CEO-ul sau fondatorul companiei nu pot fi omniprezenti, avand evanghelisti-cheie, care genereaza un efect de halo continutului pe care compania il accepta, dar creeaza si oportunitati in locuri in care ei nu pot ajunge.
 
Investeste in vorbitul in public si in cursuri de scris. Daca ai membri ai companiei care reprezinta firma la conferinte, arata-le ca te intereseaza ca i-ai intalnit prin oferirea de cursuri in cadrul unor workshopuri pentru a se prezenta eficient. Daca acestia scriu pe blogul tau sau extern, pentru alte puncte de vanzare, dedica o parte din bugetul tau pentru a le da cateva sfaturi profesionale cu privire la modul in care pot maximiza impactul cuvintelor lor. 
 
Toate acestea ii vor ajuta pe angajatii tai, dar si pe tine, la dezvoltarea brandingului personal intr-un mod eficient, atat pentru ei, cat si pentru companie.
 


Tags: afacerisocial mediamarketingbranding personalcultura companiei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Succes in afaceri: TikTok Now

de Bianca Tila
22 Sep 2022
TikTok isi continua ascensiunea, desi noua optiune lansata este o copie fidela a aplicatiei BeReal, TikTok Now se numara printre cele mai populare...

Magazin online. Promovarea prin Social Media

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Platformele sociale tind sa aiba o influenta tot mai mare in eCommerce-ul de astazi, principalul factor fiind increderea in recomandarea unui produs...

INFLUENCER MARKETING PE LINKEDIN

de Idei de afaceri
12 Apr 2022
Despre influencer marketing se vorbeste peste tot, dar putini sunt cei care il asociaza din prima cu LinkedIn. Ei bine, creator de continut poti fi...

Facebook introduce reguli noi pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Ian 2021
Reteaua sociala Facebook introduce o serie de reguli noi pentru afaceri, printre care se numara si renuntarea la like-uri. Schimbarile la paginile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]