Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retea sociala care face invatatul mai distractiv

de Marian Curelaru 20 Mai. 2014 3510
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Invatatul devine mult mai usor atunci cand esti captivat de subiect. Se pare ca pe acest principiu se bazeaza si reteaua de socializare Brainly, o platforma ce are ca scop facilitarea invatarii prin joaca pe calculator sau pe Facebook.

Aceasta retea, care inlocuieste practic meditatiile, a fost infiintata in anul 2002 de niste polonezi, insa abia 10 ani mai tarziu a devenit cunoscuta printre elevi si profesori.

Prin reteaua sociala pentru educatie, elevii colaboreaza intre ei pentru a afla mai multe despre materiile la care nu se pricep. Cu peste 22 de milioane de utilizatori in fiecare luna in 35 de tari, Brainly este prima retea educativa mondiala, iar din noiembrie 2013 este disponibila si in Romania, unde s-au inregistrat deja 10.000 de utilizatori.
 
Reteaua Brainly se foloseste de jocuri pentru a-i face pe copii sa invete mai usor. De asemenea, utilizatorii pot pune intrebari daca nu stiu sa faca temele acasa sau daca au dileme despre anumite subiecte.
 
Utilizatorii se pot ajuta reciproc cu lectiile, pot cere lamuriri, pot primi informatii despre subiecte si probleme care le sunt neclare, si la randul lor, pot oferi ajutor altora. Ei trebuie sa fie cat mai activi pe retea, pentru a primi puncte si premii pe care sa le foloseasca apoi la propriile teme. La fel ca in cazul Facebook, si pe Brainly poti adauga prieteni.
 
Chiar daca trateaza subiecte legate de scoala, platforma nu este nicidecum una sobra, ci vesela si antrenanta: la fel ca intr-un joc, cei care raspund primesc puncte, iar cei care intreaba dau punctele lor elevilor care-i ajuta. De asemenea, au posibilitatea sa adauge prieteni si sa-si trimita mesaje.
 
In ultima vreme, din ce in ce mai multi profesori incurajeaza folosirea internetului in randul elevilor, pentru ca ofera oportunitati variate de invatare si asigura o participare reala din partea acestora.
 
In cazul in care ti se pare ca un raspuns primit nu este corect, poti verifica acuratetea acestuia consultand unul dintre cei 300 de voluntari, care pot fi profesori, elevi sau studenti.
 
Karolina Gucko, directorul de expansiune al companiei sustine ideea din spatele Brainly, ca o metoda de a invata impreuna cu alti elevi. Intrebata de cotidianul Adevarul de ce nu ar folosi un elev Google, Facebook sau pur si simplu alte resurse, ea a raspuns: "In primul rand, este gratuit. Nu trebuie sa platesti pentru raspunsuri.

Poti sa intalnesti noi prieteni si sa vorbesti cu ei pe chat. E ca un Facebook educational. De asemenea, elevii pot sa-si imbunatateasca punctele lor forte. Daca exista un elev foarte bun la matematica, el le va raspunde celor care au dileme. Dar daca el are probleme la istorie, il vor ajuta altii".
 
In plus, moderatorii Brainly sterg orice raspuns copiat de pe alte site-uri, deoarece se doreste ca utilizatorii sa raspunda in cuvintele lor.
 


Tags: educatiesocial learningretea socialabrainlynosdevoirs

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]