Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Twitter da vina pe Elon Musk

de Bianca Tila 25 Iul. 2022 828
Twitter da vina pe Elon Musk
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Twitter a informat ca estimarile analistilor pentru trimestrul al doilea privind castigurile, veniturile si cresterea numarului de utilizatori au fost ratate. Twitter da vina pe incertitudinile din jurul acordului de preluare a companiei convenit cu Elon Musk, transmite CNBC.

In urma informatiile, actiunile Twitter au scazut. Veniturile companiei au scazut cu 1% de la an la an, la 1,18 miliarde de dolari, potrivit declaratiilor facute de oficialii companiei.
 
Bursa de pe Wall Street avea alte asteptari, mai exact o crestere de 10,5% de la an la an, cu venituri de 1,32 miliarde de dolari. Twitter a consemnat cea mai mare ratare de venituri, cu 11% sub estimarile facute.
 
"Compania a atribuit partial scaderii acest declin al veniturilor factorilor negativi din industria de publicitate, legate de mediul macroeconomic dificil, precum si -incertitudinii legate de achizitia in asteptare a Twitter de catre o companie afiliata a lui Elon Musk-", scrie Bursa.
 
De asemenea, impactul dificultatilor economice a fost simtit si de alte companii de social media. Cheltuielile publicitare au fost ajustate de catre agentii de publicitate din cauza temerilor de inflatie, preocuparilor legate de ratele dobanzilor, problemelor de aprovizionare si contextului geo-politic. 
 
In ceea ce priveste rezultatele pentru trimestrul al doilea, Snap a declarat ca intentioneaza sa incetineasca angajarile din cauza veniturilor mici. Acest anunt a determinat un declin al actiunilor cu 25%.
 
Twiter a informat ca nu va oferi previziuni in legatura cu trimestrul al treilea, avand in vedere achizitia in asteptare de catre Elon Musk. Momentan, compania nu a fost interesata sa organizeze o conferinta telefonica cu analistii in legatura cu rezultatele castigurilor. 
 
In trimestrul al doilea, costurile si chesltuielile au crescut cu 31% de la an la an, pana la 1,52 miliarde de dolari. Twitter a afisat o pierdere de 8 centi pe actiune, fiind prima pierdere ajustata in doi ani si a doua din istoria companiei.
 
Costurile legate de achizitia Musk au fost de aproximativ 33 de milioane de doari in trimestrul al doilea. In ceea ce priveste cheltuielile legate de concedieri, acestea au fost de aproximativ 19 milioane de dolari.
 
Twitter a concediat o treime din echipa sa de atragere de talente la inceputul acestei luni. De asemenea, compania este blocata intr-o lupta juridica cu Musk pentru achizitia propusa in valoare de 44 de miliarde de dolari.
 
Musk a incercat sa renunte la aceasta intelegere, insa sustine ca Twitter a subraportat numarul de conturi de spam si al fraudelor, nefurnizand informatii despre conturile false.
 
Dupa acest incident, Twitter l-a dat in judecata pe CEO-ul Tesla si pe unii dintre asociatii. Cauza acestui proces este ca miliardarul "refuza sa-si onoreze obligatiile fata de Twitter si actionarii sai, el afirmand ca intelegerea pe care a semnat-o nu mai serveste intereselor sale personale".
 
Compania a obtinut o victorie anticipata atunci cand un cancelar al Curtii federale din Delaware a decis in favoarea unui proces accelerat, care va incepe in octombrie si va tine cinci zile.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: twitterelon muskvenituri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Noi planuri in zona online. Elon Musk discuta cu Amazon.com despre un potential parteneriat

de Bianca Tila
11 Dec 2023
Platforma sociala X discuta despre un potential parteneriat cu Amazon.com in domeniul publicitatii. In acest sens, reclamele de pe X ar deveni...

X se va confrunta cu o scadere a veniturilor

de Bianca Tila
21 Nov 2023
X isi va pierde veniturile din publicitate, potrivit unei estimari recente. Platforma va scadea cu mai mult de jumatate. Schimbarile aduse de...

Campaniile de reclame sunt oprite. IBM suspenda publicitatea pe platforma lui Elon Musk

de Bianca Tila
17 Nov 2023
Toate campaniile de reclame achizitionate de IBM in cadrul platformei lui Elon Musk, X, au fost oprite. Decizia a fost luata dupa ce reclamele au...

UE investigheaza platforma lui Elon Musk pentru dezinformare

de Bianca Tila
13 Oct 2023
Dupa adoptarea noii legislatii privind serviciile digitale, X a devenit subiectul primei anchete realizate de Uniunea Europeana. UE a anuntat ca a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]