Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Twitter, din ce in ce mai valoroasa la Bursa

de Florin Amariei 01 Mai. 2019 5625
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiunile companiei Twitter au crescut considerabil la Bursa, desi estimarile nu preconizau acest lucru.

Rezultatele companiei de socializare au atras atentia presedintelui Donald Trump, un utilizator frecvent al retelei, care este urmarit de aproape 60 de milioane de persone, presedintele facand pentru infiintarea unor companii de socializare ”mai multe si mai corecte”. Trump a reiterat, fara sa prezinte dovezi, afirmatia ca Twitter este impotriva republicanilor.
 
Numarul utilizatorilor lunari activi ai Twitter a crescut in primul trimestru cu 9 milioane, la 330 de milioane, fata de trimestrul precedent, rezultat peste estimarile de pe Wall Street, care anticipau o scadere de 2,2 milioane, potrivit datelor oferite de firma de analiza Refinitiv.
 
“Twitter este pe o traiectorie de crestere durabila a veniturilor si a unei expansiuni accelerate a profitului, sustinute de imbunatatirea experientei utilizatorilor si a instrumentelor care permit raspunsurile directe si publicitatea in cautari”, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.
 
Twitter a publicat pentru ultima oara numarul utilizatorilor lunari activi, urmand ca de acum inainte sa publice date privind numarul utilizatorilor activi zilnic care pot genera venituri, pentru a masura numarul de persoane expuse zilnic la publicitate, excluzand numarul celor care acceseaza Twitter prim intermediul mesajelor text sau prin site-uri agregatoare de tipul TweetDeck.
 
In primul trimestru, numarul utilizatorilor activi zilnic a urcat cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 134 de milioane.
 
Analistii sunt incurajati de semnele de crestere a numarului de utilizatori pe luna, dar au spus ca noul mod de masurare a numarului de utilizatori ar putea face mai dificile companiile cu companii concurente precum Facebook.
 
Compania a estimat pentru trimestrul al doilea venituri sub asteptarile analistilor si a explicat ca va continua sa investeasca mult pentru a curata reteaua si pentru noi produse de publicitate.
 
Advertiserii care genereaza aproape toate veniturile Twitter apreciaza strategia companiei, care risca insa reglementari mai stricte in Statele Unite si in strainatate si este criticata ca masurile luate pentru curatarea retelei echivaleaza cu cenzura.
 
”Cel mai bun lucru care s-a intamplat pentru Twitter este Donald Trump”, a scris Trump pe Twitter dupa publicarea rezultatelor de catre companie, atribuind comentariul unei realizatoare de emisiune de la Fox Business Network, Maria Bartiromo.
 
”Este atat de adevarat, dar nu ma trateaza bine ca republican. Foarte discriminatori, este greu pentru oameni sa se inregistreze. In mod constant scot oameni din lista. Multe plangeri din partea multor oameni”, a mai spus Trump.
 
Trump a salutat implicarea parlamentarilor americani care au cerut directorilor generali ai companiilor sa fie audiati in Congres.
 
Veniturile Twitter au crescut cu 18% in primul trimestru, la 787 milioane de dolari, comparativ cu trimestrul anterior, depasind estimarea medie a Wall Street, de 776,1 milioane de dolari.
 
Vanzarile de publicitate au urcat cu 18%, la 679 de milioane de dolari. In Statele Unite, veniturile din publicitate au crescut cu 265, partial datorita publicitatii video.
 
Twitter a estimat insa venituri sub asteptarile analistilor pentru trimestrul actual. Compania anticipeaza venituri de 770-830 de milioane de dolari, comparativ cu suma de 819,5 milioane de dolari estimata de analisti.
 
Twitter a raportat un profit trimestrial de 191 de milioane de dolari, sau 25 de centi pe actiune, comparativ cu 61 de milioane de dolari, respectiv 8 centi pe actiune in intervalul similar al anului trecut. Excluzand o beneficiu fiscal de 124,4 milioane de dolari, compania a castigat in acest an 9 centi pe actiune.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: twitterbursaactiuniutilizatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

X va avea noi facilitati. Fosta Twitter pregateste functii de comunicare video

de Bianca Tila
11 Aug 2023
Elon Musk face pasi in directia dezvoltarii asa-numitei super aplicatii X. Fosta Twitter va avea in curand o functie de apelare video intre...

Musk nu se opreste din schimbari. X (Twitter) va trece la dark mode

de Bianca Tila
31 Iul 2023
Pe platforma cunoscuta pana nu demult drept Twitter lucrurile se schimba. Modul intunecat de afisare va deveni activ in mod implicit in cadrul...

Facebook depaseste un prag important de performanta. Platforma trece de 3 miliarde de utilizatori pe luna

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Compania-mama a Facebook anunta depasirea unui prag important de performanta. Platforma sociala este folosita in fiecare luna de peste 3 miliarde de...

Twitter: O noua functie speciala pentru publicarea articolelor

de Bianca Tila
19 Iul 2023
Seful Twitter a anuntat ca platforma va avea in curand o functie pentru publicarea articolelor lungi si complexe. Platforma sociala lucreaza la o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]