Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

WhatsApp mai are o luna la dispozitie pentru a da un raspuns

de Bianca Tila 09 Iun. 2022 1010
WhatsApp mai are o luna la dispozitie pentru a da un raspuns
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana cere o informare mai buna a consumatorilor in ceea ce priveste aplicatia de mesagerie, WhatsApp. Se doreste o instiintare clara a politicilor sale in materie de date si la actualizarile conditiilor sale de furnizare a serviciilor.

Reteaua de cooperare in materie de protectie a consumatorilor si Comisia Europeana au transmis o noua scrisoare catre WhatsApp. Prin aceasta, aplicatia este invitata sa ia masuri pentru a raspunde preocuparilor ramase asupra actualizarilor privind conditiile sale de furnizare a serviciilor. De asemenea, este mentionata si politica de confidentialitate, precum si informarea consumatorilor asupra modelului lor de afaceri, potrivit unui comunicat al CE.
 
Reprezentantii Comisiei Europene cer ca aplicatiei sa arate modul in care intentioneaza sa comunice orice actualizari viitoare ale conditiilor sale de utilizare. De asemenea, se subliniaza faptul ca acest aspect trebuie explicat clar consumatorilor pentru a intelege implicatiile unor astfel de actualizari si sa poata alege in mod liber daca doresc sa utilizeze in continuare WhatsApp.
 
De asemenea, i se solicita companiei sa clarifice daca obtine venituri din politicile comerciale referitoare la datele utilizatorilor.
 
"WhatsApp trebuie sa se asigure ca utilizatorii inteleg ceea ce accepta si modul in care datele lor cu caracter personal sunt utilizate in scopuri comerciale, in special pentru a oferi servicii unor parteneri de afaceri. 
 
Ma astept in continuare ca WhatsApp sa respecte pe deplin normele UE care protejeaza consumatorii si drepturile lor fundamentale", a declarat Didier Reynders, comisarul pentru justitie.
 
Multe actualizari ale conditiilor de utilizare efectuate in 2021 au fost problematice, ceea ce a condus la o prima scrisoare din partea Comisiei Europene, in ianuarie 2022. La cel moment compania a demonstrat informarea utilizatorilor cu privire la actualizarile facute.
 
"Conform CE, o prima scrisoare catre companie a fost trimisa in ianuarie 2022, deoarece mai multe actualizari ale conditiilor de utilizare efectuate in 2021 au fost problematice pentru consumatori. Ca raspuns, WhatsApp a demonstrat ca a furnizat utilizatorilor informatiile necesare cu privire la astfel de actualizari, inclusiv prin intermediul unor notificari in aplicatie sau al serviciului sau de asistenta", scrie Mediafax.
 
WhatsApp are la dispozitie o luna pentru a demonstra autoritatilor de protectie a consumatorilor ca practicile sale respecta legislatia UE asupra protectiei consumatorilor.
 
"Cu toate acestea, informatiile sunt furnizate de WhatsApp intr-un mod insistent si sunt considerate insuficiente si derutante pentru utilizatori. WhatsApp are acum la dispozitie o luna pentru a le demonstra autoritatilor de protectie a consumatorilor ca practicile sale respecta legislatia UE privind protectia consumatorilor", se arata in comunicatul CE.
 

WhatsApp

Aplicatia poate fi folosita atat pe smartphone-uri, cat si pe desktop cu o conexiune la internet. De asemenea, utilizatorul are optiunea de a folosi WhatsApp pentru a trimite SMS-uri.
 
Aplicatia a fost creata de WhatsApp INC. in Mountain View, California. In februarie 2014, WhatsApp a fost achizitionat de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde de dolari. La nivel global, a devenit cea mai folosita aplicatie de mesagerie instant. 
 
In ianuarie 2018, WhatsApp a lansat o versiune business a aplicatiei. Aceasta este destinata intreprinderilor mici si mijlocii si poarta numele de WhatsApp Business. Astfel, comunicarea firmelor cu clientii care folosesc versiunea standard este facilitata.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: whatsappcedatele consumatorilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Meta va opri functionarea celei mai noi platforme sociale in Turcia

de Bianca Tila
16 Apr 2024
Platforma sociala Threads se va opri temporar in Turcia, pana cand Meta va reusi sa puna in aplicare un ordin al autoritatilor locale. Threads va...

WhatsApp aduce imbunatatiri. Continutul multimedia va beneficia de calitate HD

de Bianca Tila
28 Mar 2024
WhatsApp face pasi mici pentru a ajunge la nivelul de functionalitate oferit de concurenta de multi ani. In prezent, aplicatia este capabila sa...

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

TikTok lanseaza centre eletorale pentru alegerile europene

de Bianca Tila
19 Feb 2024
In luna martie, TikTok va lansa centre electorale care vor oferi informatii despre alegerile europene din surse oficiale. Aplicatia anunta ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]