Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 aspecte pozitive ale pornirii unei afaceri

de Florin Amariei 08 Apr. 2020 6335
3.75 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai gandit sa pornesti o afacere, stii aproximativ cum iti doresti sa arate si cum vei obtine profit, insa nu esti 100% sigur ca vrei sa intri in aceasta lume? Iata 10 aspecte care s-ar putea sa te convinga sa mergi mai departe.

1. Beneficiaza de pe urma viselor tale!
Primul motiv ar trebui sa plece de la faptul ca ai observat cum visele tale sunt puse in practica de altii. Ideile plutesc in aer, se discuta cu prietenii, le vezi pe internet, si deodata, dupa doi ani, au prins viata, se scrie despre ele. Da, ai avut si tu ideea aceea, dar altii au facut o afacere din ea. In loc de asta, poti fi tu acela care o pune in practica si poate culege beneficiile.
 
2. Esti independent
Al doilea motiv este si cel mai des mentionat de antreprenorii de succes, si anume independenta, sentimentul de control asupra propriului destin. Parasirea unui mediu planificat sau cu o cultura organizationala adesea rigida, lipsa unui sef care sa dicteze sarcini si obiective, iti poate oferi satisfactii majore si imediate, atunci cand tu esti cel care stabileste regulile.
 
3. Iti faci programul fix asa cum vrei tu
Flexibilitatea programului si mai mult timp liber reprezinta al treilea motiv pentru care merita sa iti lansezi propria afacere. Desi la inceput vei lucra probabil mai mult decat inainte, in timp, dupa ce lucrurile incep sa se aseze, vei avea libertatea de a-ti gestiona propriul program si chiar de a te retrage din activitatea curenta. In plus, poti delega catre altii unele activitati.
 
4. Castigi mai mult
Castigurile potentiale sunt cu siguranta un alt motiv de luat in considerare, pentru ca depinde numai de tine cat de mult iti vei dezvolta afacerea. Nu la fel se intampla ca angajat, cand veniturile sunt de obicei limitate prin grilele salariale sau maririle sunt subiect de negociere. Mai mult, probabilitatea de a castiga la loterie este de milioane de ori mai mica decat aceea de a castiga din afaceri.
  
5. Esti propriul tau sef. Tu decizi
Atunci cand tu esti seful, iti alegi cu cine sa lucrezi. Tu esti cel care isi alege colaboratorii si face recrutarile.
De asemenea, este foarte probabil sa intalnesti mult mai multe persoane interesante cu care vei interactiona.

Citeste si:
 
6. Dabandeste succesul
Succesul afacerii aduce cu sine cresterea respectului de sine, mandrie si recunoastere in societate. In plus, satisfactia de a sti ca prin ideile tale ai contribuit la crearea de locuri de munca si la succesul angajatilor tai merita tot efortul!
 
7. Inveti lucruri noi
Dezvoltarea personala este un alt avantaj al antreprenoriatului. Atunci cand iti gestionezi propria afacere, inevitabil va trebui sa inveti multe – si repede - atat cu privire la domeniul in care activezi, cat si referitor la gestionarea afacerii. Chiar daca vei avea alaturi o echipa capabila, tu va trebui sa iei deciziile.
 
8. Acumulezi experienta
Nu in ultimul rand, chiar daca esuezi in prima incercare de a  te lansa pe cont propriu, vei dobandi multa experienta care te va ajuta in viitor. Majoritatea antreprenorilor au cel putin un esec la activ, dar asta nu i-a impiedicat sa o ia de la inceput si sa reuseasca. La urma urmei, chiar si Henry Ford a dat faliment de cinci ori dar nimeni nu isi aduce aminte de asta.
 
9. Faci doar ceea iti place
Confucius spunea ca ”Daca iti place ceea ce faci, nu vei munci nici o singura zi din viaţa ta.” Devenind antreprenor poti renunta la o slujba care nu te mai multumeste pentru a dezvolta o afacere intr-un domeniu de care esti pasionat si atunci vei putea sa ”uiti ca lucrezi”.
 
10. Scapi de rutina
Noutatea inceputului, si, mai apoi, provocarile in continua schimbare pot fi un alt motiv pentru care sa iti lansezi propria afacere, mai ales daca esti o persoana care uraste rutina. Vei avea de infruntat multe obstacole si de rezolvat probleme dintre cele mai diverse care nu te vor lasa sa te plictisesti niciodata.


S-ar putea sa te intereseze si: AFACERE PROFITABILA PE UN TEREN DE 100 MP


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 10 motive pentru start in afacerivreau afacerea meapropria afaceresucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
09 Feb 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

5 motive care te vor convinge sa ai propria afacere

de Camelia Diaconu
23 Sep 2019
Multi dintre noi visam la propria afacere, un business care sa ne duca spre culmile succesului, cu investitii mici si castiguri profitabile. De multe...

Abilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri

de Camelia Diaconu
10 Ian 2020
Indiferent de domeniul ales, orice antreprenor care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu, are nevoie sa stie ca exista cateva abilitati...

Studiu: Peste 70% dintre romani isi doresc propria afacere, dar se tem de instabilitatea mediului economic

de Alina Constantinescu
13 Oct 2017
METRO a realizat un studiu international in cadrul caruia a analizat afacerile independente din 10 tari. Majoritatea romanilor isi doresc propria...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]